Esteettömät tapahtumat Suomen luonnon päivänä 28.8.

Teltan pystytystä, pyörätuolin käyttäjä mukana.Suomen luonnon päivänä 28.8. on mahdollisuus tutustua uusiin esteettömiin reitteihin, kokeilla luontoliikunnan apuvälineitä tai vaikkapa nukkua yö esteettömässä metsähotellissa. Esteettömiä luontotapahtumia järjestetään Kiljavalla, Kurjenrahkassa ja Liesjärvellä. Tapahtumat ovat jatkoa vuonna 2019 järjestetylle, suuren suosion saaneelle Liikkeelle luontoon -tapahtumalle. Samana päivänä vietetään myös Suomen Ladun Nuku yö ulkona -tapahtuma ja Kiljavalle rakentuu tämän puitteissa esteetön metsähotelli.

Tapahtumista vastaavat yhteistyössä eri vammaisjärjestöt Metsähallituksen ja Suomen Ladun kanssa. Kurjenrahkan ja Liesjärven esteettömät luontopolut valmistuivat Metsähallituksen toimesta osana Luonto kaikille -hanketta. Tapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Tervetuloa!

Kiljava 28.8. klo 11.00-16.00

Kiljavan suurtapahtuman ohjelmassa on luontorastipolku, liikunta-apuvälineiden ja toimintavälineiden kokeilua, melontaa, yllätysesiintyjä, mahdollisuus ostaa retkievästä sekä yöpymismahdollisuus esteettömässä metsähotellissa Nuku yö ulkona -tapahtumassa. Tarjolla on ohjausta ja neuvontaa toimintavälineiden soveltuvuudesta ja hankinnasta sekä opastusta luontoliikunnan mahdollisuuksista ja luontoharrastuksista. Lisäksi rantaan pystytetään esteetön telttasauna (saunominen pientä maksua vastaan). Tapahtumassa on mahdollisuus tutustua eri järjestöjen toimintaan mukavan toiminnallisen tekemisen lomassa. Malike on mahdollistamassa soveltavaa melontaa.

  • Osoite: Vihtilammintie 45, 05200 Rajamäki
  • Ilmoittautuminen Suomen Ladun metsähotelliin avautuu 21.6. (www.suomenlatu.fi)

Kurjenrahka 28.8. klo 11.00-15.00

Ohjelmassa on luontoliikunta-apuvälineiden ja toimintavälineiden kokeilua, ohjausta ja neuvontaa välineiden soveltuvuudesta sekä opastusta luontoliikunnan mahdollisuuksista ja luontoharrastuksista. Lisäksi ohjelmassa on erätaito- ja luontorasteja.

Liesjärvi 28.8. klo 11.00-15.00

Tapahtuma järjestetään esteettömällä Peukaloisen polulla (4km) ja Tittilammin keittokatoksen ympäristössä. Ohjelmassa on muun muassa erätaito- ja luontorasteja sekä elämys- ja aistihavaintopolku. Tittilammen keittokatoksella voi nauttia omakustanteisen keittolounaan.

Lisätietoja