"Pelkurimainen päätös" – Suomen Paralympiakomitea syvästi pettynyt IPC:n päätökseen Venäjää ja Valko-Venäjää koskien

Suomen Paralympiakomitea

Kansainvälisen Paralympiakomitean IPC:n hallitus päätti keskiviikon kokouksessaan, että venäläisiä ja valkovenäläisiä urheilijoita ei suljeta pois perjantaina käynnistyvistä talviparalympialaisista huolimatta maiden Ukrainaan kohdistamista sotatoimista. Venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat saavat IPC:n hallituksen päätöksen mukaan kilpailla Pekingissä neutraaleina urheilijoina IPC:n lipun alla. Päätös kokonaisuudessaan on luettavissa IPC:n sivuilta (englanniksi).

Suomen Paralympiakomitean puheenjohtaja Sari Rautio on tyrmistynyt IPC:n hallituksen päätöksestä:

– Viime päivinä IPC on saanut kuulla laajasti jäsenmailtaan, ei pelkästään meiltä Pohjoismailta, vaatimuksen Venäjän ja Valko-Venäjän sulkemisesta ulos paralympialaisista. Silti IPC teki näin pelkurimaisen päätöksen. Tämän liikkeen, jos jonkin, kuuluisi olla rauhan puolella. Olen sanoin kuvaamattoman pettynyt, Rautio sanoi.

Pohjoismaat lähettivät maanantaina IPC:n puheenjohtajalle Andrew Parsonsille kirjeen, jossa vaadittiin Venäjän ja Valko-Venäjän sulkemista kisoista. Kirje on luettavissa täältä (englanniksi).

Lisätiedot: Suomen Paralympiakomitea, puheenjohtaja Sari Rautio, puh. 040 522 0933, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.