Töyrylä heitti kiekkohopeaa – Suomelle yhdeksän mitalin saldo down-urheilijoiden MM-kilpailuista

Mosaic-luokan kiekonheiton mitalistit Jani Töyrylä ja Ali Topaloglu

Iitin Pyrinnön Jani Töyrylä voitti hopeaa Mosaic-luokan kiekonheitosta down-urheilijoiden yleisurheilun MM-kilpailujen päätöspäivänä Tshekin Mlada Boleslavissa. Töyrylän mitalin myötä Suomen kahdeksan urheilijan joukkueen kokonaissaldo MM-kilpailuista oli yhdeksän mitalia: neljä kultaa, kolme hopeaa ja kaksi pronssia.

Edellisistä, vuonna 2018 Madeiralla järjestetyistä MM-kilpailuista Suomi sai viisi mitalia. Vuoden 2019 EM-kilpailuista Tampereelta suomalaisurheilijat kahmivat kymmenen mitalia.

Töyrylä heitti omalle tasolleen hyvän kiekkotuloksen 19,30. Kisan voittanut Turkin Ali Topaloglu viskasi limpun reilu kolme metriä pidemmälle.

– Kisa oli ihan jees ja oli kiva tulla tänne Tshekkiin. Täytyy ensi kerralla harjoitella vielä kovemmin, Töyrylä totesi.

Kiekkokilpailun lisäksi Töyrylä osallistui torstaina 200 metrin juoksuun, jossa hän sijoittui kuudenneksi ajalla 42,85. Kaikkiaan Töyrylä voitti Tshekistä kolme mitalia: kultaa keihäästä sekä hopeaa kuulasta ja kiekosta.

Päätöspäivän toinen suomalaisurheilija, Karhulan Katajaisten Juho Oksman oli mukana T21-luokan 200 metrin alkuerissä. Oksman oli ajalla 36,33 oman eränsä viidenneksi ja koko alkuerien 15:nneksi nopein.

Tshekistä kotiuduttuaan Suomen joukkueen urheilijat suuntaavat katseensa 2.–3.7. Salossa käytäviin parayleisurheilun SM-kilpailuihin, jotka järjestetään osana SM-viikkoa.

Down-urheilijoiden yleisurheilun MM-kilpailut, Mlada Boleslav, Tshekki 21.–23.6.2022

3. kilpailupäivä

Miehet

T21-luokka

• 200m, alkuerät, 1 erä (0,0m/s): 1) Gabriel Aviles Meksiko 29,56 (Q), 2) Tiziano Capitani Italia 31,36 (q), 3) Kamil Grabowski Puola 32,96, 4) Fergus Cosgrove Irlanti 34,00 5) Juho Oksman Suomi 36,33, 6) David Vodstrcil Tshekki 37,45, 7) Aleksandar Aleksandrov Bulgaria 38,93.

Mosaic-luokka

• 200m (-3,0m/s): 1) Mario Tobias Didier Argentiina 31,04, 2) Juan Rodriguez Meksiko 31,94, 3) Emirhan Akcakoca Turkki 32,07, 4) Ali Topaloglu Turkki 34,90, 5) Francsico Gouveia Portugali 38,60, 6) Jani Töyrylä Suomi 42,85.
  • Kiekko (1kg): 1) Ali Topaloglu Turkki 22,36, 2) Jani Töyrylä Suomi 19,30.