Andreas Lindqvist – Tuttu kasvo altaalta

Andreas Lindqvist

Kokkolalaisuimari Andreas Lindqvist on yksi Sisujengin ensikertalaisista. Uintia hän on harrastanut aktiivisesti vuosituhannen alusta saakka, mutta Special Olympics -toimintaan hänet tutustutti 2010-luvun puolivälin paikkeilla jalkapallovalmentaja Maria Olkkola.

– Pelasin silloin vielä jalkapalloa GBK Tigersissa ja Maria oli mukana joukkueen valmennuksessa. Maria tiesi, että olen kova uimaan, joten hän kysyi, kiinnostaisiko minua lähteä Pajulahteen Special Olympics -lajileirille, Lindqvist muistelee.

Se on tyypillinen tie Special Olympics -kisoihin. Lajia aktiivisesti kotiseudullaan, omassa urheiluseurassaan harrastava henkilö alkaa käydä pari kertaa vuodessa järjestettävillä avoimilla Special Olympics -lajileireillä ja osallistuu kotimaan kilpailuihin.

Sitä kautta tie vie kansainvälisiin kisoihin, ja nyt edessä ovat Special Olympics -maailmankisat.

– Hyvä tunne tuli, kun sain ilmoituksen kisapaikasta. Ensimmäistä kertaa pääsen näin isoihin kisoihin, sanoo Lindqvist. 

 

Tutustu Sisujengin muihin uimareihin Berliinin maailmankisoissa

Tutustu koko Berliinin maailmankisojen 65 urheilijan Sisujengiin

 

Tue Andreaksen ja muiden sisujengiläisten Berliinin matkaa ja loppuvuoden Special Olympics -toimintaa Suomessa:

Näkövammainen nuori uimari ROnja Hampf, maalipallon ja sokkopingiksen pelaaja Paavo Tulisalo, pyörätuolikoripalloilija Henri Kössö sekä Special Olympics -golfari Wivan Atrila mustissa paidoissa, joissa valkoiset teippaukset merkkaavat tyhjien sponsorimerkintöjen paikkoja. Maailman arvokkain pelipaita -kampanjan nimi ja logo sekä teksti: MobilePay 58558, www.paralympiarahasto.fi.