Elmeri Haukikari – Kaatojen erikoismies

Elmeri Haukikari

Se oli rakkautta ensikokeilulla. Elmeri Haukikari harrasti aiemmin salibandya ja jalkapalloa, eikä ollut koskaan kokeillut keilailua. Peruskoulun kuudennella luokalla järjestettiin liikuntapäivä, jonka yhteydessä Elmeri luokkakavereineen meni keilaamaan. Kipinä iski heti ja muut lajit jäivät.

– Keilaamisessa motivoivaa on oma kehittyminen. Kilpailuja kiertäessä pääsee näkemään uusia keilahalleja, ja samalla on syntynyt laaja verkosto kavereita eri puolilta Suomea, Elmeri sanoo.

– Kaadot tuntuvat hyviltä. Mutta kaatoakin pitää arvioida, sillä se ei aina ole täydellinen, hän jatkaa.

Kuten kommentista käy ilmi, Elmeri suhtautuu keilailuun intohimoisesti ja analyyttisesti. Koulun keilailukokeilun jälkeen Elmeri perheineen katsoi kotiseudulta sopivan keilaseuran. TPS Keilaajissa on oma soveltavan keilailun ryhmänsä, joten se oli toimiva ratkaisu.

Netistä löytyi tietoa parakeilailun kansallisesta kilpailusarjasta Parakeilacupista, jota Elmeri alkoi kiertää syksyllä 2019. Nyt edessä siintää vuoden 2023 suurin paraurheilutapahtuma maailmassa, Special Olympics -kesämaailmankisat Berliinissä.

 

Tutustu muihin Sisujengin Berliinin maailmankisojen keilaajiin

Tutustu koko Berliinin maailmankisojen 65 urheilijan Sisujengiin

 

Tue Elmerin ja muiden sisujengiläisten Berliinin matkaa ja loppuvuoden Special Olympics -toimintaa Suomessa:

Näkövammainen nuori uimari ROnja Hampf, maalipallon ja sokkopingiksen pelaaja Paavo Tulisalo, pyörätuolikoripalloilija Henri Kössö sekä Special Olympics -golfari Wivan Atrila mustissa paidoissa, joissa valkoiset teippaukset merkkaavat tyhjien sponsorimerkintöjen paikkoja. Maailman arvokkain pelipaita -kampanjan nimi ja logo sekä teksti: MobilePay 58558, www.paralympiarahasto.fi.