Melina Mäkimartti ja Julia Niska – Kisamatka kruununa RoPSin hienolle työlle

Melina Mäkimartti ja Julia Niska

Rovaniemen Palloseuraa edustavat Melina Mäkimartti ja Julia Niska lähtevät kesällä ensimmäisiin Special Olympics -maailmankisoihinsa osana Suomen naisten jalkapallojoukkuetta.

RoPSin siipien alla käynnistyi soveltavan jalkapallon joukkue vuonna 2016. Pelaajamäärä on kasvanut mukavasti ja joukkueesta on tullut kiinteä ja tunnustettu osa seuran toimintaa. Mäkimartin ja Niskan valinta Sisujengiin on kruunu hyvin tehdylle työlle.

– Aluksi valinta tuntui vähän hämmentävältä, mutta muutaman päivän kun asiaa sulatteli, niin se alkoi tuntua todelta, että oikeasti lähden edustamaan Suomea toiseen maahan, jossa en ole ikinä käynyt, toteaa Julia Niska.

Melina Mäkimartti aloitti jalkapalloharrastuksen ala-asteikäisenä FC Lynxin tyttöjunioreissa. Sitten harrastukseen tuli tauko, kunnes hän palasi lajin pariin sen jälkeen, kun RoPSin soveltavan jalkapallon joukkue käynnisti toimintansa.

– Tykkään olla puolustajana ja estää vastustajaa tekemästä maaleja, sanoo Mäkimartti.

 

Tue Melinan, Julian ja koko Sisujengin Berliinin kisamatkaa sekä loppuvuoden Special Olympics -toimintaa Suomessa:

Näkövammainen nuori uimari ROnja Hampf, maalipallon ja sokkopingiksen pelaaja Paavo Tulisalo, pyörätuolikoripalloilija Henri Kössö sekä Special Olympics -golfari Wivan Atrila mustissa paidoissa, joissa valkoiset teippaukset merkkaavat tyhjien sponsorimerkintöjen paikkoja. Maailman arvokkain pelipaita -kampanjan nimi ja logo sekä teksti: MobilePay 58558, www.paralympiarahasto.fi.