Nette Tuominen – ”Koripallossa oppii aina jotain uutta”

Nette Tuominen

Toisiin Special Olympics -maailmankisoihinsa lähtevä Nette Tuominen oli 10-vuotias, kun hän bongasi vanhempiensa kanssa Vantaan Sanomista jutun paikallisen koripalloseuran PuHun erityisryhmästä. 

– Koripallossa hienointa ovat kaverit, ja se että aina oppii jotain uutta, Nette sanoo. 

Vuoden 2019 Special Olympics -maailmankisat Abu Dhabissa olivat monella tapaa Netelle unelmien täyttymys. Suomen naisten joukkue voitti kisoista kultaa, ja ennen kisojen alkua amerikkalainen urheilukanavajättiläinen ESPN kävi Vantaalla tekemässä Netestä jutun. 

– Se oli aika jännittävää. Käytiin luistelemassa, ja he kuvasivat meidän treeneissä, valmennustreeneissä ja työpaikallani hoivakodissa. 

Pelaamisen lisäksi Nette on toiminut 2010-luvun alkupuolelta saakka myös PuHun nuorten erityisryhmän, Sisu Junioreiden yhtenä valmentajista. 

– Siinä saa kannustaa muita ja näyttää, miten eri treenit tehdään. Autan myös sitomaan kengännauhoja kiinni. 

 

Tutustu kaikkiin Sisujengin koripalloilijoihin Berliinin maailmankisoissa

Tutustu koko Berliinin maailmankisoissa kilpailevaan 65 urheilijan Sisujengiin

 

Tue Netteä ja muita sisujengiläisiä osallistumalla Maailman arvokkain pelipaita -keräykseen:

Näkövammainen nuori uimari ROnja Hampf, maalipallon ja sokkopingiksen pelaaja Paavo Tulisalo, pyörätuolikoripalloilija Henri Kössö sekä Special Olympics -golfari Wivan Atrila mustissa paidoissa, joissa valkoiset teippaukset merkkaavat tyhjien sponsorimerkintöjen paikkoja. Maailman arvokkain pelipaita -kampanjan nimi ja logo sekä teksti: MobilePay 58558, www.paralympiarahasto.fi.