Saga Hänninen – Nuori mutta kokenut

Saga Hänninen

Espoolaisella 22-vuotiaalla Saga Hännisellä on nuoresta iästään huolimatta jo pitkä tausta rytmisen voimistelun parissa. Lisäksi hän on edustanut Suomea kehitysvammaisten Special Olympics -kisoissa myös alppihiihdossa.  

Sagan pikkusisko Kiia aloitti kymmenisen vuotta sitten rytmisen voimistelun. Saga innostui lajista samalla, mutta harrastuspaikan löytäminen down-lapselle otti aikansa. Lopulta vuonna 2014 naapurikaupungista löytyi voimisteluseura SC Vantaa, joka oli käynnistelemässä soveltavan voimistelun toimintaa. 

Saga suhtautuu rytmiseen voimisteluun ja siinä kehittymiseen intohimoisesti. Koko perhe onhänen tukenaan; pikkusisko Kiia jopa valmentaa Sagaa. 

– Kiia on tarkka, pitää ojentaa nilkat tarkasti, Saga sanoo siskostaan. 

Edellisen kerran Saga voimisteli Special Olympics -maailmankisoissa Los Angelesissa vuonna 2015. Sen jälkeen hän on kilpaillut pääasiassa down-urheilijoiden omissa kansainvälisissä kisoissa. Kesällä Berliinissä hän tekee paluun kehitysvammaisten urheilun suurimmalle näyttämölle. 

 

Tutustu Sisujengin muihin Berliinin maailmankisojen voimistelijoihin

Tutustu koko Berliinin maailmankisojen 65 urheilijan Sisujengiin

 

Tue Sagan ja muiden sisujengiläisten Berliinin matkaa sekä loppuvuoden Special Olympics -toimintaa Suomessa:

Näkövammainen nuori uimari ROnja Hampf, maalipallon ja sokkopingiksen pelaaja Paavo Tulisalo, pyörätuolikoripalloilija Henri Kössö sekä Special Olympics -golfari Wivan Atrila mustissa paidoissa, joissa valkoiset teippaukset merkkaavat tyhjien sponsorimerkintöjen paikkoja. Maailman arvokkain pelipaita -kampanjan nimi ja logo sekä teksti: MobilePay 58558, www.paralympiarahasto.fi.