PERUTTU: Iloliikuttaja-koulutus, lähijakso 2/2

Mustiinpukeutunut nainen pomppii liikuntasalissa jumppapallon päällä, elektroninen näköapuväline kasvoillaan. Kuvakehyksessä teksti: Iloliikuttaja. Liikunnan ilosanomaa.

HUOM! Iloliikuttaja-kurssi (osat 1 ja 2) on valitettavasti peruttu vuodelta 2023.

Iloliikuttaja on vertaisohjaaja, joka toimii terveysliikunnan sanansaattajana ja esimerkiksi erilaisissa yhdistyksissä liikuntavastaavan työparina. Haku vuoden 2023 kaksiosaiseen koulutukseen on auki!

Iloliikuttaja-koulutus antaa eväät ohjata taukojumppia ja pelituokioita, joilla voi piristää esimerkiksi yhdistyksen kokouksia ja tapahtumia. Iloliikuttaja voi myös toimia matalan kynnyksen liikuntaryhmän käynnistäjänä ja ohjaajana.

Kaksiosainen Iloliikuttaja-koulutus käynnistyy vuoden 2023 helmikuussa, ja se järjestetään Liikuntakeskus Pajulahdessa Lahden Nastolassa. Kurssilaiset majoittuvat Pajulahden esteettömässä asuntolassa. Toinen koulutusviikonloppu tapahtuu syyskuussa ja välissä osallistujat suorittavat itsenäisiä välitehtäviä.

Mitä?

Iloliikuttaja-koulutuksen starttikurssilla helmikussa opetellaan ohjaamaan yksinkertaisia taukojumppakokonaisuuksia ja pienpelejä. Päätöskurssilla syyskuussa opitaan esimerkiksi käynnistämään kerran viikossa kokoontuva terveysliikuntaryhmä sekä syvennetään tietoja ja ohjaustaitoja.

Kurssien välissä tehdään ohjausharjoituksia esimerkiksi oman yhdistyksen tapahtumissa. Iloliikuttajan diplomi, ohjaajaliivi ja vuosikurssimerkki luovutetaan vain molemmat kurssit ja etätehtävät hyväksytysti suorittaneille Iloliikuttajille.

Kouluttajina toimivat Suvi Leinonen, Anna-Kaisa Hokkanen ja Tiina Siivonen.

Kenelle?

Iloliikuttaja-koulutukseen voivat hakea yli 30-vuotiaat henkilöt, joilla on jokin vamma tai pitkäaikaissairaus. Aikaisempaa ohjaajakokemusta ei tarvita.

Jos hakija tarvitsee avustajaa päivittäistoiminnoissaan, hän voi ottaa oman avustajan maksutta mukaan koulutukseen.

Jos koulutukseen esimerkiksi Paralympiakomitean jäsenyhdistyksestä osallistuvat suorittavat etätehtäviä oman yhdistyksensä toiminnassa, joten tehtävien suorittamiseksi hakijalla on oltava oman yhdistyksen tuki.

Milloin?

1. koulutusviikonloppu Pajulahdessa 24.–26.2.2023

2. koulutusviikonloppu Pajulahdessa 8.–10.9.2023

Lähijaksojen välissä suoritetaan etätehtäviä.

Ilmoittautuminen ja hinta

Koulutuksen hinta on Paralympiakomitean jäsenyhdistysten jäseniltä 80 euroa per viikonloppu, sisältäen ohjauksen, majoituksen, ruokailut, koulutusmateriaalit ja varusteet. Muille osallistumismaksu on 300 euroa per viikonloppu.

Hae Iloliikuttaja-vuosikurssille 20.1.2023 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella:

Ilmoittautuminen suljettu kurssin peruuntumisen vuoksi.

Lisätietoa: