Lasten ja nuorten CP-jalkapallotapahtuma

Palloliitto ja Suomen Vammaisjalkapallo ry järjestävät lapsille ja nuorille suunnatun CP-jalkapallotapahtuman Helsingissä Lauttasaaren tekonurmella lauantaina 27. toukokuuta 2023 klo 12–16.

Tapahtumaan voivat ilmoittautua kaikki jalkapalloharrastuksesta kiinnostuneet tai jo harrastavat 7–15-vuotiaat poika- ja tyttöpelaajat, joilla on CP-vamma tai muu aivoperäinen liikuntavamma. CP-jalkapallossa pelaajan on liikuttava kentällä ilman liikkumisen apuvälineitä.

Tapahtuman ohjelmaan kuuluu harjoituksia, lounastauko sekä tietoa lajista ja mahdollisuuksista sen parissa. Harjoituksissa ryhmäjaot muodostetaan iän ja toimintakyvyn mukaan. Tapahtuman ohjaajina toimivat Suomen miesten CP-jalkapallomaajoukkueen pelaajat.

26.–28.5. on Helsingissä varsinainen CP-jalkapallon superviikonloppu, sillä lasten ja nuorten tapahtuman lisäksi Suomen miesten CP-jalkapallomaajoukkue pelaa maaottelut Tanskan CP-jalkapallomaajoukkuetta vastaan perjantaina 26.5. klo 19.30 ja sunnuntaina 28.5. klo 10.30 Töölön Pallokentällä. CP-maajoukkue toivottaa kaikki junioripelaajat lämpimästi tervetulleiksi katsomaan otteluita!

CP-jalkapallo on soveltavan jalkapallon muoto, joka on suunnattu pelaajille, joilla on CP-vamma tai muu aivoperäinen liikuntavamma. Suomessa miesten CP-jalkapallomaajoukkue on toiminut aktiivisesti vuodesta 1999 lähtien. Joukkue on osallistunut lajin EM-kisoihin vuosina 1999, 2006, 2010, 2014 ja 2018 sekä MM-kisoihin vuosina 2011 ja 2019. Tavoitteena on perustaa Suomen naisten CP-jalkapallomaajoukkue sitten kun mukana toiminnassa on riittävä määrä tyttö- ja naispelaajia.

Ilmoittaudu CP-jalkapallotapahtumaan