Junior Games -bocciaturnaus

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU järjestää 11.–12. huhtikuuta 2018 lasten ja nuorten bocciatur­nauksen Kuortaneen Urheiluopistolla. Turnaus on osa erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten Junior Games -kevätkisoja. Bocciaturnaus pelataan Kuortanehallissa.

Bocciaa pelataan Junior Games -kisoissa kahdessa luokassa – vaikeavammaiset (luokka 1) ja muut (luok­ka 2). Vaikeavammaisten luokkaan voivat osallistua kilpailijat, jotka käyttävät pyörätuolia päivittäisessä elämässä ja joiden molemmissa käsissä on vammaa.

Vaikeavammaisten luokka 1 pyritään pelaamaan kokonaisuudessaan keskiviikon 11.4. aikana (n. klo 15.00 alkaen) ja luokka 2:n turnaus pelataan torstaina 12.4. n. klo 13.00–15.30. Näin ollen turnaukseen voi osallistua myös vain yhden päivän ajaksi.

Junior Games -turnauksessa bocciaa pelataan kolmihenkisin joukkuein. Turnaukseen voi ilmoittaa ko­konaisia joukkueita tai yksittäisiä pelaajia, jotka sijoitetaan sitten olemassa oleviin joukkueisiin tai heistä muodostetaan uusia joukkueita. Pelaajien yläikäraja on 18 vuotta.

Boccia on petankinsukuinen tarkkuuspeli, jossa tarkoituksena on saada joukkueen pelipallo tai -pallot mahdollisimman lähelle ensimmäisenä peliin heitettyä maalipalloa. Erän voittaa se joukkue, jonka pelipallo tai pelipallot ovat lähempänä maalipalloa kuin vastustajan lähin pallo siinä vaiheessa, kun kaikki pallot on heitetty peliin. Tarkemmin Junior Games -bocciaturnauksen säännöistä sivun alalaidassa olevasta liitteestä (Kevätkisat 2018, kilpailukutsu ja säännöt).

Turnaukseen osallistuminen on maksutonta. Mahdolliset ruokailut ja majoitus tulee kustantaa itse. Majoitus- ja ruokailuhinnat löytyvät TÄÄLTÄ. Majoitus- ja ruokalippuvaraukset 23.3. mennessä Kuortaneen urheiluopistolle, puh. 06 516 6209/Leena Suomela. Varaukset nimellä Junior Games.

Ilmoittautumiset bocciaturnaukseen 19.3. mennessä ja lisätiedot: Tuomas Törrönen, tuomas.torronen@ vammaisurheilu.fi. Ilmoittautumisessa tulee ilmetä joukkueen nimi, osallistuvien pelaajien nimet ja syn­tymäajat sekä onko pelaajalla kuvauslupa. Yksittäistä pelaajaa ilmoittaessa riittävät nimi, syntymäaika ja kuvauslupa.

Huom! Jos haluatte ilmoittaa osallistujia boccian lisäksi myös muihin Junior Games -kisojen lajeihin (keilailu, puhallustikka, uinti, salibandy ja maalipallo), kannattaa ilmoittautuminen hoitaa sähköisellä ilmoit­tautumislomakkeella TÄÄLLÄ.