Helppo liikkua -lenkki: hyväntekeväisyystapahtuma & lajikokeiluja

Piirrettyjä hahmoja lenkillä: joku kävellen, joku pyörätuolilla liikkuen, joku valkoisen kepin, lastenvaunujen tai rollaattorin kanssa liikkuen. Helppo liikkua -logo ja teksti: Helppo liikkua -lenkki

Invalidiliiton Helppo liikkua -viikko huipentuu Kansainvälisenä esteettömyys- ja saavutettavuuspäivänä, torstaina 19.5.2022, Helppo liikkua -lenkkiin Töölönlahdelle sekä sen yhteydessä järjestettäviin paraurheilulajien esityksiin ja kokeiluihin. Tule mukaan liikkumaan ja tee samalla hyvää itsellesi sekä Ukrainan vammaisille ihmisille, jotka tarvitsevat apua nyt ja tulevaisuudessa.

Mitä 

Kaikille avoin ulkoliikuntatapahtuma, jolla kerätään myös varoja vammaisten ihmisten auttamiseksi Ukrainassa ja Suomessa. Invalidiliitto lahjoittaa 300:sta ensimmäisestä Helppo liikkua -lenkin kiertäneestä ulkoilijasta 10 euroa tähän tarkoitukseen. 

Lenkille osallistuminen on maksutonta, mutta hyväntekeväisyyspottia voi kasvattaa vapaaehtoisella lahjoituksella. Lahjoitusmahdollisuus avautuu ennen tapahtumaa Invalidiliiton sivustolla.

Helppo liikkua -lenkin reitti kiertää noin 2,5 kilometrin mittaisen kierroksen Töölönlahden keväisessä ympäristössä. Matkan varrella on mahdollista ihailla mm. pyörätuolitanssia – innokkaimmat tanssijat pääsevät kokeilemaan lajia myös itse. Ulkokuntosalilla on ohjattua treeniä, joka soveltaa kuntosaliharjoittelua pyörätuolin ja rollaattorin käyttäjille sopivaksi.

Tapahtuma tarjoaa myös muita lajikokeiluita, kuten frisbeegolfia ja katukorista. Liikkumisen apuvälineitä pääsee testaamaan Helppo liikkua -radalla ja Kansalaistorin ympäristössä tapahtuma-aikana klo 14–18.

Saatatpa bongata myös Suomen paraurheilun huippuja tapahtumavilskeessä.

Missä

Kansalaistorin ja Töölönlahden ympäristössä Helsingissä.

Milloin

Torstaina 19. toukokuuta 2022 klo 14.00–18.00. Helppo liikkua -lenkille voi lähteä tapahtuma-ajan puitteissa ilman etukäteisilmoittautumista silloin, kun sinulle sopii.

Kenelle

Tule toukokuiselle happihyppelylle yksin tai kaverin kanssa, järjestä kävelevä kokous tai kerää kiva porukka yhteistä virkistyshetkeä varten! Elämyksellinen iltapäivä tarjoaa paljon koettavaa kaiken ikäisille ja eri tavoin liikkuville ulkoilijoille.  

Ohjelma

14.00 Tapahtuma alkaa Kansalaistorilla, mistä ensimmäiset ulkoilijat lähtevät Invalidiliiton entisen pääjohtaja Petri Pohjosen johdolla Helppo liikkua -lenkille. 

14.00–18.00 Lajikokeiluja ja -esityksiä sekä liikunnan apuvälineiden testausta Kansalaistorin ja Töölönlahden ympäristössä


Tule mukaan, tehdään yhdessä hyvää!

Helppo liikkua -lenkin järjestää Invalidiliitto yhteistyössä Suomen Paralympiakomitean ja Validia Oy:n kanssa. Lue tapahtumasta Invalidiliiton sivustolla

Invalidiliiton vuotuisen Helppo liikkua -viikon teemana on tänä vuonna yhdenvertaiset liikuntamahdollisuudet. Kampanjalla muistutetaan, että esteettömät liikuntamahdollisuudet kuuluvat kaikille. Invalidiliiton jäsenyhdistykset järjestävät Helppo liikkua -lenkkejä ympäri Suomea kampanjaviikolla. Lue lisää Helppo liikkua -viikosta Invalidiliiton sivustolla

Lisätietoja: