Toivo Laiho – ”Missään ei ole näin sydämellisiä ihmisiä”

Toivo Laiho

– Toivon elämässä oli ollut alakuloisempi jakso, paljon yksinäisyyttä. Heti ensimmäisellä Special Olympics -leirillä hänelle tuli tunne, että kuuluu ryhmään, sanoo Toivo Laihon äiti Elina Waajakoski.

Toivon ensimmäinen Special Olympics -leiri oli vuonna 2018. Hän ei tuntenut sieltä entuudestaan ketään, mutta uskaltautui rohkeasti mukaan.

– Leirin jälkeen ajattelin vain, että ei ole koskaan missään ollut näin sydämellisiä ihmisiä. Oli tosi helppo päästä mukaan porukkaan, Toivo sanoo.

Berliinin Special Olympics -maailmankisoissa Toivo on mukana Unified-purjehduksessa, jossa samassa veneessä on yksi Special Olympics -urheilija ja yksi vammaton Unified-partneri.

Partneriksi Toivolle löytyi kotiseurasta Lahden Purjehdusseurasta vuonna 2019 ikätoveri Roope Tervonen, josta Toivo sai myös hyvän ystävän.

Toivon ja Roopen positiivinen asenne vakuutti myös tuotantoryhmän, joka valitsi kaksikon mukaan kansainväliseen dokumenttielokuvaan, jossa seurataan Berliinin kisoihin valmistautuvia urheilijoita.


Tutustu Sisujengin purjehtijoihin Berliinin maailmankisoissa

Tutustu koko Berliinin maailmankisojen 65 urheilijan Sisujengiin

 

Lue lisää:

Sisujengin Toivo Laiho ja Roope Tervonen tähdittävät saksalaista All Inclusive -televisiodokumenttia

Tunnetko kehitysvammaisten henkilöiden Special Olympics -toiminnan Suomessa?

 

Tue Toivon ja muiden sisujengiläisten Berliinin matkaa ja loppuvuoden Special Olympics -toimintaa Suomessa:

Näkövammainen nuori uimari ROnja Hampf, maalipallon ja sokkopingiksen pelaaja Paavo Tulisalo, pyörätuolikoripalloilija Henri Kössö sekä Special Olympics -golfari Wivan Atrila mustissa paidoissa, joissa valkoiset teippaukset merkkaavat tyhjien sponsorimerkintöjen paikkoja. Maailman arvokkain pelipaita -kampanjan nimi ja logo sekä teksti: MobilePay 58558, www.paralympiarahasto.fi.