Tommi Tyynilä – ”Hienointa on pelaaminen ja että kavereitakin löytyy”

Tommi Tyynilä

Toisiin Special Olympics -kesämaailmankisoihinsa lähtevä helsinkiläinen Tommi Tyynilä aloitti pallopoikana ja tuomarina 6-vuotiaana isänsä ja kummisetänsä tennisvuorolla ja sai aina tunnin lopuksi pelata muutaman minuutin. 

– Hienointa tenniksessä on pelaaminen ja se että kavereitakin löytyy, Tommi linjaa. 

Roger Nybergin vetämässä Special Olympics- treeniryhmässä Tommi on ollut mukana alusta lähtien. Roger ja Tommi tapasivat Kanarian tennisleirillä 2004. Tommi oli Rogerin ensimmäinen kehitysvammainen valmennettava. Tästä sai alkunsa kehitysvammaisten organisoitu tennisvalmennus Suomessa. 

– Roger osaa olla omalla tavallaan hyvä tyyppi. Kun on meidän ryhmän harjoitukset, niin hän voi olla vähän vitsaileva ja leikkimielisesti höpöttää. Kahdestaan hänen kanssaan harjoiteltaessa hän on vakavampi, Tommi sanoo. 

Makkarabaarissa Helsingin rautatieasemalla työskentelevä Tommi on pelannut myös jalka- ja koripalloa ja harrastaa nykyään tenniksen lisäksi laskettelua ja kuntosalia. Lisää Sisujengin tennisjoukkueesta

Tutustu koko Berliinin maailmankisojen 65 urheilijan Sisujengiin

 

Tue Tommin ja muiden sisujengiläisten Berliinin matkaa ja loppuvuoden Special Olympics -toimintaa Suomessa:

Näkövammainen nuori uimari ROnja Hampf, maalipallon ja sokkopingiksen pelaaja Paavo Tulisalo, pyörätuolikoripalloilija Henri Kössö sekä Special Olympics -golfari Wivan Atrila mustissa paidoissa, joissa valkoiset teippaukset merkkaavat tyhjien sponsorimerkintöjen paikkoja. Maailman arvokkain pelipaita -kampanjan nimi ja logo sekä teksti: MobilePay 58558, www.paralympiarahasto.fi.