Jousiammunnan GB-kilpailut, Stoke Mandeville, Iso-Britannia 18.-22.7.2010

Liikuntavammaisten jousiammunnan GB-kilpailut järjestettiin 18.–22. heinäkuuta 2010 Stoke Mandevillessa Englanssa.
Miesten avoimessa taljaluokassa ammuttiin 72 nuolta 70 metrin matkalta ja kilpailuun osallistui Virtain jousiampujien Jukka Petäjä ja Järvenpään jousiampujien Keijo Kallunki.
Toisena kilpailu päivänä ampuivat Naisten W 2 luokassa Maarianhaminan jousiampujien Saana-Maria Sinisalo ja Miesten W 1 luokassa Turun Arcuksen Jean-Pierre Antonios ja Keravan SiniSulkien Osmo Kinnunen. Sinisalo aloitti aamulla hyvin ja oli alkukilpailun 3. Iltapäivällä Antonios ja Kinnunen jatkoivat samaan tahtiin Kinnunen 3. ja Antonios 4. Kilpailussa ammuttiin 72 nuolta 70 metrin matkalta.
Kolmantena kilpailu päivänä oli vuorossa kaikkien luokkien pudotusammunnat. Suomalaisten pudotus ammunnat sujui parhaalla mahdollisella tavalla. Naisten W 2 luokan Saana-Maria Sinisalo, Jean-Pierre Antonios ja Osmo Kinnunen voittivat parinsa ja jatkavat mitali otteluihin. Miesten taljaluokassa Jukka Petäjä ja Keijo Kallunki voittivat molemmat kaksi ensimmäistä paria, kunnes ottelukaavio toi heidät vastakkain ja sen ottelun vei Petäjä. Kallungin sijoitus 5-8.
Finaali päivä alkoi Naisten W 2 luokan ottelulla jossa Maarianhaminan jousiampujien Saana-Maria Sinisalo kohtasi semifinaalissa Ukrainan Dzoba Roksolana. Sinisalo hävisi ottelun ja tie vei pronssi otteluun jossa vastaan tuli Turkin Hanife Ozturk, Sinisalo voitti tiukan matsin ja vei pronssi mitalin.
Miesten W 1 luokan semifinaalissa Keravan Osmo Kinnunen kohtasi isäntämaan John Cavanaghin ja Turun Jean-Pierra Antonios USA:n Jeffrey Fabryn, molemmat hävisivät ottelun ja suomalaisten tyytyminen pronssimatsiin. Antonios voitti ottelun.
Miesten taljaluokassa Virtain jousiampujien Jukka Petäjä kohtasi semifinaalissa USA:n Jonathan Mizen ja voitti ottelun. Kulta matsissa Sveitsin Philippe Horner oli kuitenkin vahvempi ja vei kulta mitalin.

Avoin taljakuokka (40 osallistujaa)

1. John Stubbs (Iso-Britannia), 690, 2. Jonathan Mize (USA), 678, 3. Kevin Evans (Kanada), 678… 8. Jukka Petäjä, 669, 14. Keijo Kallunki, 655

Naiset W2 (11 osallistujaa)

1. Bayer Hatice (Turkki), 591, 2. Dzoba Roksolana (Ukraine), 576, 3. Sinisalo Saana-Maria, 559

Miehet W1(6 osallistujaa)

1. Fabry Jeffrey (USA), 659, 2. Cavanagh John (Iso-Britannia), 638, 3. Kinnunen Osmo, 623 4. Antonios Jean-Pierre, 613

W2 Naiset

1. Hatice Bayer (Turkki), 2. Roksolana Dzoba (Ukraina), 3. Saana-Maria Sinisalo

W1 Miehet

1. Jeffrey Fabry (USA), 2. John Cavanagh (Iso-Britannia), 3. Jean-Pierre Antonios, 4. Osmo Kinnunen

Miesten taljaluokka

1. Philippe Horner (Sveitsi), 2. Jukka Petäjä, 3. Ropert Larson (Ruotsi)… 8. Keijo Kallunki

Kaikki tulokset: http://www.british-wheelchair-archery.org.uk/2010/Elim.pdf