Näkövammaisten judon German Open -turnaus, Heidelberg, Saksa 23.-25.3.2012

Lontoon paralympialaisiin valmistautuvat judokat Jani Kallunki ja Päivi Tolppanen esiintyivät edukseen näkövammaisten judon kansainvälisessä German Open -turnauksessa Saksan Heidelbergissä 23.–25. maaliskuuta 2012. Tolppanen sijoittui toiseksi 63-kiloisten sarjassa ja Kallunki kolmanneksi 73-kiloisten sarjassa. Myös 57-kiloisten sarjassa otellut Raisa Kuusela pystyi yhteen otteluvoittoon ja sijoittui sarjassaan neljänneksi. Eetu Tiensuu jäi 66-kiloisten sarjassa ilman voittoja.

Tolppanen onnistui voittamaan alkulohkossaan Ruotsin Nicoline Pernheimin, jolle hän oli hävinnyt sekä syksyn EM-kilpailujen välierässä että tammikuun Pajulahti Games -kilpailutapahtumassa. German Openin välierässä Tolppanen voitti Turkin Serife Köseoglun, mutta finaalissa uudestaan vastaan tullut Pernheim oli sisuuntunut aiemmasta tappiostaan ja vei turnausvoiton.

Jani Kallungille kertyi German Openissa peräti viisi ottelua. Hän voitti ensin isäntämaa Saksan Dimitri Kartachevin, mutta toisella kierroksella vastaan tullut Venäjän Shakhban Kurbanov osoittautui vahvemmaksi. Kurbanov eteni aina finaaliin saakka ja Kallungin turnaus jatkui keräilyotteluissa.

Lontoon paralympialaisten läheisyys alkaa näkyä kilpailujen isännän Iso-Britannian yhä vahvempana panostuksena kaikkiin paralympialajeihin. Keräilyotteluissa Kallunki kohtasi ja kaatoi matkallaan pronssiotteluun britit Liam Harknessin ja Gavin Towersin. Pronssiottelussa Kallunki päihitti vielä Turkin Serdar Aydinin ja kirjasi tililleen turnauksesta komeat neljä otteluvoittoa.

Nuori oululaisjudoka Raisa Kuusela otteli ennakkoluulottomasti 57-kiloisten sarjassa ja onnistui päihittämään Azerbaidzanin Afag Sultanovan. Kuusela sai German Openista hyvin kansainvälistä kokemusta, sillä hänen sarjassaan kaikki judokat ottelivat toisiaan vastaan ja Kuuselalle kertyi neljä kovaa koitosta. Eetu Tiensuu sai 66-kiloisten sarjassa vastaansa lopulta pronssille yltäneen Ukrainan Sehrii Kotenkon ja joutui keräilyotteluihin. Siellä puolestaan Venäjän Boris Salikhov oli vahvempi.

Miehet 66 kg (ensin mainittu on ottelun voittaja)