Boccian kouru- ja 1-luokkien SM-sarja, 4. osakilpailu, Janakkala 23.9.2017

Vaikeavammaisten boccian kouru- ja 1-luokan SM-sarjan päätösosakilpailu pelattiin lauantaina 23. syyskuuta 2017 Kiipulan koulutus- ja kuntoutuskeskuksessa Janakkalassa. Joensuun Jari Rummukainen voitti Suomen mestaruuden, vaikka joutui jättämään päätösosakilpailun väliin viime hetkien sairastumisen vuoksi.

Viimeisen kisan voitti Hämeenlinnan Juho Lehtonen, mutta se ei riittänyt nostamaan häntä mitaleille. SM-hopealle ylsi päätösosakilpailussa neljänneksi sijoittunut Tampereen Tommy Niemi. SM-pronssia sai Espoon Aino Parviainen, joka jätti taakseen tasapisteissä olleen Vesa Koivuniemen keskinäisten ottelujen perusteella.

Boccia on petankinsukuinen tarkkuuspeli, joka on Suomessa erittäin suosittua erityisesti invalidi- ja eläkeläisyhdistysten keskuudessa. Vaikeavammaisimpien pelaajien luokat kuuluvat kesäparalympialaisten ohjelmaan. Viimeisen kahden vuoden ajan kouru- ja 1-luokan pelaajille on järjestetty oma SM-sarjansa, jossa on vuosittain neljä osakilpailua.