Palaa lajilistaan

Pelipassi

Kauden 2022–2023 pelipassimyynti alkaa 1.8.2022. Lataa mobiililaitteeseesi Suomisport-sovellus Google Playsta tai Apple Storesta.  
 
Tutustu tähän Pelipassi-infoon huolellisesti ennen ostopäätöstä. Pelaajan, toimihenkilön ja tuomarin tulee hankkia Suomen Paralympiakomitean järjestämiin kilpailuihin / turnauksiin oikeuttava pelipassi ennen enimmäistä ottelua. Pelipassin lunastamalla sitoutuu noudattamaan kulloinkin voimassa olevaa antidopingsäännöstöä, liiton kilpailusääntöjä ja kurinpitosääntöjä.  
Pääset tutustumaan sääntöihin alla olevista linkeistä:

Huomioi seuraavat asiat ennen pelipassin ostamista:

 1. Pelipassin ostaminen tapahtuu Olympiakomitean Suomisport-järjestelmästä, jossa jokainen liikkuja löytää omat sekä huollettaviensa tiedot yhdestä ja samasta turvallisesta palvelusta. 
 2. Osta pelipassi hyvissä ajoin! Pelipassi astuu voimaan vasta kun maksu on kirjautunut järjestelmään. Pelipassin voi hankkia joko henkilö tai seura. Selvitä oman seurasi toimintatapa ennen ostopäätöstä. 
 3. Pelipassi astuu voimaan maksupäivänä klo 24.00 

Tietoturva: Seloste käsittelytoimista (pdf)

Kysyttävää pelipasseista?

 • Paralympiakomiteasta vastaa kysymyksiin Nina Peltonen puh 050 400 1532 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  
 • Voice Over -ohjelman käyttäjiä avustaa Jarno Saapunki puh. 040 737 5882 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 
 • Olethan lajiin liittyvissä kysymyksissä suoraan yhteydessä lajipäälliköihin:  
  • Sokkopingis ja parajääkiekko: Petri Räbinä, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh 050 596 5014 
  • Paraboccia ja pyörätuolirugby: Thomas Jalas, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh. 040 024 01121 
  • Maalipallo: Timo Pelkonen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh. 050 596 5015

Kilpapelaaminen Paralympiakomitean alaisissa lajeissa 

Pelipassi

Jokaisen Paralympiakomitean järjestämiin kilpailuihin/turnauksiin osallistuvan pelaajan tulee hankkia pelaamiseen oikeuttava pelipassi ennen ensimmäistä otteluaan. Pelipassin osto koskee maalipallon, paraboccian, parajääkiekon, pyörätuolirugbyn ja sokkopingiksen sarjatoimintaan osallistuvia. 

Pelaajan pelipassin hinta 30,00€/pelikausi 

Kertapelipassi 10,00€/ostomahdollisuus 1krt/pelikaudella. Sisältää oikeuden osallistua yhteen turnaukseen.

Toimihenkilön pelipassi 

Toimihenkilöiden tulee hankkia joko pelaamiseen oikeuttava pelipassi tai toimihenkilön pelipassi. Toimihenkilön pelipassi on tarkoitettu joukkueiden kanssa toimiville valmentajille, joukkueenjohtajille ja muille joukkueiden toimihenkilöille (huoltajat ja avustajat), jotka ovat pöytäkirjoihin merkattuna tai toimivat kentällä peliavustajana.

Toimihenkilön pelipassin hinta 1,50€

Tuomarin pelipassi 

Tuomareiden tulee hankkia joko pelaamiseen oikeuttava pelipassi tai tuomarin pelipassi. Erotuomarin pelipassi on erotuomareille tarkoitettu oma passi. Erotuomarilla tulee olla joko pelaamiseen oikeuttava pelipassi tai erotuomarin pelipassi toimiakseen erotuomarina. 

Erotuomarin pelipassi hinta 1,50€

Pelipassin näyttäminen urheilutapahtumissa

Kaikki pelaamiseen oikeuttavan passin lunastaneet saavat Suomisport-profiiliinsa merkinnän passin voimassaolosta. Passimerkintä aktivoituu heti maksun jälkeen ja toimii todistuksena kuluvan kauden pelipassin maksusta.

Näin saat passin näkyviin ottelutapahtumassa: 

 1. Kirjaudu Suomisport-profiiliisi matkapuhelimen nettiselaimella. Kirjautuminen tapahtuu info.suomisport.fi -etusivulta antamalla oma puhelinnumero tai sähköpostiosoite ja siihen toimitettava kertakäyttösalasana. Alaikäisten pelaajien vanhemmat voivat lisätä lastensa profiilit omaansa. Passimerkintä löytyy profiilista, mikäli maksu on suoritettu oikein. 
 2. Lataa Android- tai iOS-käyttöjärjestelmällä varustettuun matkapuhelimeen erillinen Suomisport-mobiilisovellus (saatavilla Play-kaupasta ja App Storesta hakusanalla ”Suomisport”). Windows-versiota ei julkaista. Suomisport-sovellus toimii myös offline-tilassa ensimmäisen kirjautumisen jälkeen.

Yleiset pelipasseihin liittyvät kysymykset

Mikä on pelipassi ja miksi sitä tarvitaan? 
Jokaisella Paralympiakomitean järjestämiin kilpailuihin/turnauksiin osallistuvalla pelaajalla, tuomarilla, valmentajalla tai muulla toimihenkilöllä tulee olla voimassa oleva pelipassi. Suomisportin pelipassi-meriitti tai pelipassimaksun kuitti on todiste pelipassin voimassaolosta ja se on pidettävä mukana otteluissa tarkastuksen varalta. Pelipassi on henkilökohtainen. 

Mikä pelipassi minun pitää hankkia? 
Mikäli pelaaja aikoo osallistua kilpailutoimintaan, on hänen lunastettava kilpailuun oikeuttava pelipassi. Tuomarin tulee lunastaa Tuomarin pelipassi tai pelaamiseen oikeuttava pelipassi. Toimitsijoille ja muille joukkueen toimihenkilöille mukaan lukien valmentajat tulee lunastaa toimihenkilön pelipassi tai pelaamiseen oikeuttava pelipassi.

Miksi en löydä haluamaani seuraa pelipassien ostosivulta? 
Tarkista seurastasi nimen tarkka kirjoitusmuoto. Ostosivun hakutoiminto löytää seuroja osittaisellakin nimellä. Huomaa kuitenkin, että pelipassin voi ostaa vain Paralympiakomitean jäsenseuraan, ei esim. muuhun harrastejoukkueeseen. Myyntisivulla näytetään siis vain aktiiviset jäsenseurat. Mikäli haluamaasi seuraa ei listalta kuitenkaan löydy, ole yhteydessä seurakehittäjä Nina Peltoseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh. 050 400 1532  
 
Nippupassi, seurakäyttäjätunnus ja passitietojen selailuoikeudet? 
Suomisport seuratunnukset aktivoidaan seurakäyttäjälle Suomisport-palveluun rekisteröitymisen jälkeen. Seurat voivat tämän jälkeen itse jakaa jäsenilleen uusia seurakäyttäjätunnuksia. Seurojen yhdyshenkilöillä on käytössään Suomisportin seurakäyttäjätunnukset, joiden ominaisuuksiin kuuluu mm. pelipassien nippumaksumahdollisuus. Nippuosto-ohjeisiin pääset täältä. Tunnuksella seuran yhdyshenkilö pääsee myös selailemaan oman seuransa pelipassitietoja. Näin seuran on helpompi kontrolloida sitä, että joukkueessa pelaavien pelaajien pelipassit ovat asianmukaisesti kunnossa.

Voiko ulkomaan kansalainen ostaa pelipassin? 
Ulkomaan kansalainen voi ostaa pelipassin ja osto tapahtuu ihan samalla tavoin kuin suomalaisillakin. Tiliä luodessa, jos ei ole suomalaista henkilötunnusta, valitaan ensin henkilön kansalaisuus, jonka jälkeen syötetään syntymäaika.  

Voinko perua pelipassini oston? 
Kuluttajalla on lakisääteinen 14 päivän kaupan peruutusoikeus. Ole yhteydessä seurakehittäjä Nina Peltoseen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja mainitse viestissäsi sportti-id:si.

Pelipassin hankintaan ja maksamiseen liittyvät kysymykset

Miten pelipassi hankitaan ja maksetaan? 
Kaikki Paralympiakomitean lajien (maalipallo, sokkopingis, pyörätuolirugby, parajääkiekko ja paraboccia) pelipassit lunastetaan Olympiakomitean ylläpitämästä Suomisport-myyntijärjestelmästä. Sivusto vaatii ennen ostoa rekisteröitymisen. Katso ohjevideo Sporttitilin luonti ja kirjautuminen verkkoselaimen käyttäjille täältä. Tutustu myös Suomisportin omaan ohjesivuun. 
Rekisteröitymisen / kirjautumisen jälkeen pelipasseja lunastetaan täyttämällä myyntisivulla tarvittavat henkilö- ja seuratiedot. Pelipassi maksetaan Svea Paymentsin monipuolisessa maksupalvelussa. Kaikki yleisimmät maksuvaihtoehdot on tuettu.  
Kun maksu kirjautuu järjestelmään, saat Suomisport-profiiliisi merkinnän pelipassista. Pelaamiseen oikeuttava pelipassi on voimassa maksuhetkestä alkaen. 
Seurat voivat lunastaa pelipasseja myös nipussa käyttämällä Suomisportissa seuratunnuksia.  

Ostan useamman eri pelipassin itselleni. Pitääkö huomioida jotain? 
Voit lunastaa vain yhden pelipassin kerrallaan. Tämä siksi, että eri pelipasseille pitää muodostua oma viitenumero.

Voiko pelipassin ostaa vakuutuksella? 
Urheilijan tapaturmavakuutuksen osto onnistuu pelipassin oston yhteyessä maalipallo, parajääkiekko, paraboccia ja sokkopingis pelaajille Suomisportin kautta 1.8.2022 alkaen. Jos tarvitset urheilijan tapaturmavakuutuksen ennen 1.8.2022 ole yhteydessä oman lajin lajipäällikköön.

Pelipassin todentamiseen liittyvät kysymykset

Mistä voin todentaa pelipassini voimassaolon? 
Pelipassi-meriitti Suomisportin profiilissa on todistus suoritetusta pelipassimaksusta. Meriitistä käy ilmi pelaajan nimi, pelipassiluokka ja mihin seuraan pelipassi on ostettu. Merkintä maksetusta pelipassista toimitetaan vain Suomisport-profiiliin. Lisätietoa pelipassin näyttämisestä ottelutapahtumassa löydät ylempänä tällä sivulla.

Minulla ei ole internetselaimen käyttöön sopivaa puhelinta, miten voin todistaa pelipassin voimassaolon? 
Voit pitää ottelutapahtumissa mukana pelipassimaksun kuittia. Pelipassin ostosta tulee lisäksi sähköpostiin kuittaus, joka kannattaa tulostaa ja pitää mukana otteluissa maksukuitin lisäksi. Lisäksi kuitti löytyy Suomisport-profiilistasi.

En saanut Suomisportin varmistusviestiä, mitä teen? 
Voit tarkastella pelipassiesi tilaa kirjautumalla Suomisport-palveluun. Ongelmatapauksissa yhteys Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Maksoin pelipassin pelipäivän aamuna. En saanut jostain syystä sähköpostivahvistusta. Enkö voi pelata illan pelissä? 
Kyllä voit. Tulosta pelipassimaksusta kuitti pelikassiin. 

Onko olemassa Suomisport-mobiilisovellusta? 
On kyllä. Voit ladata sen ilmaiseksi sovelluskaupastasi nimellä ”Suomisport”. Versiot on tarjolla Androidille ja iOS:lle.