Palaa lajilistaan

Pelipassi

Kauden 2023–2024 pelipassimyynti alkaa 1.8.2023. Lataa mobiililaitteeseesi Suomisport-sovellus Google Playsta tai Apple Storesta.  

 
Tutustu tähän Pelipassi-infoon huolellisesti ennen ostopäätöstä. Pelaajan, toimihenkilön ja tuomarin tulee hankkia Suomen Paralympiakomitean järjestämiin kilpailuihin / turnauksiin oikeuttava pelipassi ennen enimmäistä ottelua. Pelipassin lunastamalla sitoutuu noudattamaan kulloinkin voimassa olevaa antidopingsäännöstöä, liiton kilpailusääntöjä ja kurinpitosääntöjä.  
Pääset tutustumaan sääntöihin alla olevista linkeistä:

Huomioi seuraavat asiat ennen pelipassin ostamista:

 1. Pelipassin ostaminen tapahtuu Olympiakomitean Suomisport-järjestelmästä, jossa jokainen liikkuja löytää omat sekä huoltaja löytää huollettaviensa tiedot yhdestä ja samasta turvallisesta palvelusta.
 2. Osta pelipassi hyvissä ajoin! Pelipassi astuu voimaan vasta, kun maksu on kirjautunut järjestelmään.
 3. Pelipassin voi hankkia joko henkilö tai seura. Selvitä oman seurasi toimintatapa ennen ostopäätöstä. 

 

Kilpapelaaminen Paralympiakomitean alaisissa lajeissa 

Pelipassi

Jokaisen Paralympiakomitean järjestämiin kilpailuihin/turnauksiin osallistuvan pelaajan tulee hankkia pelaamiseen oikeuttava pelipassi ennen ensimmäistä otteluaan. Pelipassin osto koskee maalipallon, paraboccian, parajääkiekon ja sokkopingiksen sarjatoimintaan osallistuvia. Pelipassi on henkilökohtainen.

Pelaajan pelipassin hinta 30,00€/pelikausi 

Kertapelipassi 10,00€/ostomahdollisuus 1krt/pelikaudella. Sisältää oikeuden osallistua yhteen turnaukseen.

Toimihenkilön/Peliavustajan pelipassi 

Toimihenkilöiden tulee hankkia joko pelaamiseen oikeuttava pelipassi tai toimihenkilön pelipassi. Toimihenkilön pelipassi on tarkoitettu joukkueiden kanssa toimiville valmentajille, joukkueenjohtajille ja muille joukkueiden toimihenkilöille (huoltajat ja peliavustajat), jotka ovat pöytäkirjoihin merkattuna tai toimivat kentällä peliavustajana. Toimihenkilön pelipassi on henkilökohtainen.

Toimihenkilön pelipassin hinta 2,00€/sarjakausi

Tuomarin pelipassi 

Tuomareiden tulee hankkia joko pelaamiseen oikeuttava pelipassi tai tuomarin pelipassi. Erotuomarin pelipassi on erotuomareille tarkoitettu oma passi. Erotuomarilla tulee olla joko pelaamiseen oikeuttava pelipassi tai erotuomarin pelipassi toimiakseen erotuomarina. Tuomarin pelipassi on henkilökohtainen.

Erotuomarin pelipassi hinta 2,00€/sarjakausi

 

Pelipassin hankintaan ja maksamiseen liittyvät kysymykset


Miten pelipassi hankitaan ja maksetaan? 

Kaikki Paralympiakomitean lajien (maalipallo, sokkopingis, parajääkiekko ja paraboccia) pelipassit lunastetaan Olympiakomitean ylläpitämästä Suomisport-myyntijärjestelmästä. Sivusto vaatii ennen ostoa rekisteröitymisen. Katso ohjevideo Sporttitilin luonti ja kirjautuminen verkkoselaimen käyttäjille täältä. Tutustu myös Suomisportin omaan ohjesivuun

Tietoturva: Seloste käsittelytoimista (pdf)

 • Rekisteröitymisen / kirjautumisen jälkeen pelipasseja ostetaan valitsemalla ostamaan lisenssi/vakuutukset.
 • Valitse ostatko pelipassia itsellesi vai huolettavalle. Jos ostat pelipassia huolettavalle, sinua pyydetään ensin täyttämään huollettavan tiedot.
 • Hae laji, johon olet hankkimassa pelipassia.
 • Valitse tuotevalikoimasta oikea pelipassi (pelaaja, toimitsija, tuomari).
 • Valitse seura.
 • Valitse tarvitsetko kilpaurheilijan tapaturmavakuutuksen. Vakuutus on vapaaehtoinen.
 • Varmista yhteenvedosta, että kaikki on kunnossa. Tarvittaessa pääset muuttamaan tekemiäsi valintoja klikkaamaalla yhteenvedon kohtia. Kun kaikki on kunnossa valitse ”Hyvältä näyttää, jatketaan maksamaan”.
 • Valitse haluamasi maksutapa siirry suorittamaan maksu. Pelipassi maksetaan Svea Paymentsin monipuolisessa maksupalvelussa.
 • Saat ostoksesi maksutiedot suomisport tilille ilmoittamaasi sähköpostiin ja näet ostamasi pelipassin ja mahdollisen vakuutuksen tiedot Suomisport tillillä.
 • Pelipassi on voimassa maksuhetkestä alkaen. Vakuutus on voimassa ostopäivästä seuraavana päivänä.
 • Seurat voivat lunastaa pelipasseja myös nipussa käyttämällä Suomisportissa seuratunnuksia.  

Ostan useamman eri pelipassin itselleni. Pitääkö huomioida jotain? 
Voit lunastaa vain yhden pelipassin kerrallaan. Tämä siksi, että eri pelipasseille pitää muodostua oma viitenumero.

Voiko pelipassin ostaa vakuutuksella? 
Urheilijan tapaturmavakuutuksen osto onnistuu pelipassin oston yhteydessä tai täydentämällä ostotapahtumaa maalipallo, parajääkiekko, paraboccia ja sokkopingis pelaajille.  

 

Pelipassin näyttäminen urheilutapahtumissa

Kaikki pelaamiseen oikeuttavan passin lunastaneet saavat Suomisport-profiiliinsa merkinnän passin voimassaolosta. Passimerkintä aktivoituu heti maksun jälkeen ja toimii todistuksena kuluvan kauden pelipassin maksusta.

Näin saat passin näkyviin ottelutapahtumassa: 

 1. Kirjaudu Suomisport-profiiliisi matkapuhelimen nettiselaimella. Kirjautuminen tapahtuu info.suomisport.fi -etusivulta antamalla oma puhelinnumero tai sähköpostiosoite ja siihen toimitetaan kertakäyttösalasana. Huollettavien tiedot näkyvät huoltajan sporttitilllä. Passimerkintä löytyy profiilista, mikäli maksu on suoritettu oikein. 
 2. Lataa Android- tai iOS-käyttöjärjestelmällä varustettuun matkapuhelimeen erillinen Suomisport-mobiilisovellus (saatavilla Play-kaupasta ja App Storesta hakusanalla ”Suomisport”). Suomisport-sovellus toimii myös offline-tilassa ensimmäisen kirjautumisen jälkeen.

 

Yleiset pelipasseihin liittyvät kysymykset

Mikä on pelipassi ja miksi sitä tarvitaan? 
Jokaisella Paralympiakomitean järjestämiin kilpailuihin/turnauksiin osallistuvalla pelaajalla, tuomarilla, valmentajalla tai toimihenkilöllä tulee olla voimassa oleva pelipassi. Pelipassin lunastamalla sitoutuu noudattamaan kulloinkin voimassa olevaa antidopingsäännöstöä, liiton kilpailusääntöjä ja kurinpitosääntöjä.  

Mikä pelipassi minun pitää hankkia? 
Mikäli pelaaja aikoo osallistua kilpailutoimintaan, on hänen lunastettava kilpailuun oikeuttava pelipassi. Tuomarin tulee lunastaa Tuomarin pelipassi tai pelaamiseen oikeuttava pelipassi. Toimitsijoille ja muille joukkueen toimihenkilöille mukaan lukien valmentajat tulee lunastaa toimihenkilön pelipassi tai pelaamiseen oikeuttava pelipassi.

Miksi en löydä haluamaani seuraa pelipassien ostosivulta?

Tarkista seurastasi nimen tarkka kirjoitusmuoto. Ostosivun hakutoiminto löytää seuroja osittaisellakin nimellä. Huomaa kuitenkin, että pelipassin voi ostaa vain Paralympiakomitean jäsenseuraan, ei esim. muuhun harrastejoukkueeseen. Myyntisivulla näytetään siis vain aktiiviset jäsenseurat. Mikäli haluamaasi seuraa ei listalta kuitenkaan löydy, ole yhteydessä seurakehittäjä Nina Peltoseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh. 050 400 1532 

Nippupassi, seurakäyttäjätunnus ja passitietojen selailuoikeudet? 

Suomisport seuratunnukset aktivoidaan seurakäyttäjälle Suomisport-palveluun rekisteröitymisen jälkeen. Seurat voivat tämän jälkeen itse jakaa jäsenilleen uusia seurakäyttäjätunnuksia. Seurojen yhdyshenkilöillä on käytössään Suomisportin seurakäyttäjätunnukset, joiden ominaisuuksiin kuuluu mm. pelipassien nippumaksumahdollisuus. Nippuosto-ohjeisiin pääset täältä. Tunnuksella seuran yhdyshenkilö pääsee myös selailemaan oman seuransa pelipassitietoja. Näin seuran on helpompi kontrolloida sitä, että joukkueessa pelaavien pelaajien pelipassit ovat asianmukaisesti kunnossa.

Voiko ulkomaan kansalainen ostaa pelipassin? 
Ulkomaan kansalainen voi ostaa pelipassin ja osto tapahtuu ihan samalla tavoin kuin suomalaisillakin. Tiliä luodessa, jos ei ole suomalaista henkilötunnusta, valitaan ensin henkilön kansalaisuus, jonka jälkeen syötetään syntymäaika.  

Voinko perua pelipassini oston? 
Kuluttajalla on lakisääteinen 14 päivän kaupan peruutusoikeus. Ole yhteydessä seurakehittäjä Nina Peltoseen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja mainitse viestissäsi sportti-id:si.

 

Pelipassin todentamiseen liittyvät kysymykset

Mistä voin todentaa pelipassini voimassaolon? 
Suomisportin sporttitilillä näkyy voimassa oleva pelipassi kohdassa lisenssit tai pelipassimaksun kuitti on todiste pelipassin voimassaolosta.

Minulla ei ole internetselaimen käyttöön sopivaa puhelinta, miten voin todistaa pelipassin voimassaolon? 
Voit pitää ottelutapahtumissa mukana pelipassimaksun kuittia. Pelipassin ostosta tulee lisäksi Suomisport tilille ilmoitettuun sähköpostiin kuittaus, joka kannattaa tulostaa ja pitää mukana otteluissa maksukuitin lisäksi. Lisäksi kuitti löytyy Suomisport-profiilistasi. 

En saanut Suomisportin varmistusviestiä, mitä teen? 
Voit tarkastella pelipassiesi tilaa kirjautumalla Suomisport-palveluun. Ongelmatapauksissa yhteys Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Maksoin pelipassin pelipäivän aamuna. En saanut jostain syystä sähköpostivahvistusta. Enkö voi pelata illan pelissä? 
Jos näistä ei ole erikseen mainintaa lajisi kilpailu-/sarjasäännöissä, niin kyllä voit. Tulosta pelipassimaksusta kuitti pelikassiin. Huomioi, että osalla lajeista voi olla erilaisia aikamääreitä pelipassin ostamiselle ennen ensimmäistä ottelua.

 

Onko olemassa Suomisport-mobiilisovellusta? 
On kyllä. Voit ladata sen ilmaiseksi sovelluskaupastasi nimellä ”Suomisport”. Versiot on tarjolla Androidille ja iOS:lle.  

 

Kysyttävää pelipasseista?

 • Paralympiakomiteasta vastaa kysymyksiin seurakehittäjä Nina Peltonen puh 050 400 1532 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  
 • Voice Over -ohjelman käyttäjiä avustaa Jarno Saapunki puh. 040 737 5882 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 
 • Olethan lajiin liittyvissä kysymyksissä suoraan yhteydessä lajipäälliköihin:  
  Sokkopingis ja parajääkiekko: Petri Räbinä, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh 050 596 5014 
  Paraboccia ja pyörätuolirugby: Thomas Jalas, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh. 040 024 01121 
  Maalipallo: Timo Pelkonen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh. 050 596 5015