Taloudellista tukea harrastuksen alkuvaiheen kuluihin – Startti-stipendi haettavissa lokakuun loppuun mennessä

Kuvakooste Startti-stipendin saajista

Paralympiakomitean ja Tukilinja-säätiön jakama Startti-stipendi tukee vammaisia henkilöitä pääsemään alkuun urheilu- tai liikuntaharrastuksessaan sekä seuroja ja yhdistyksiä käynnistämään paraurheilun tai soveltavan liikunnan toimintaa.

Startti-stipendin haku on kahdesti vuodessa: huhti- ja lokakuun loppuun mennessä. Hakulomakkeeseen pääset siirtymään tästä.

Yksilöhakijoina Startti-stipendiä voivat hakea omassa urheilulajissaan tai liikuntaharrastuksessaan alkutaipaleella olevat kaiken ikäiset vammaiset harrastajat. Yksilöhakija voi saada maksimissaan 500 euron stipendin.

Yhteisöhakijoina Startti-stipendiä voivat hakea seurat ja yhdistykset, jotka järjestävät paraurheilu- tai soveltavan liikunnan toimintaa tai joissa suunnitellaan tällaisen toiminnan aloittamista. Yhteisöhakija voi saada maksimissaan 1000 euron stipendin.

Stipendiä voi hakea harrastustoiminnan alkuvaiheen kuluihin, kuten varustehankintoihin tai alkeiskurssille osallistumiseen tai yhdistyksen osalta kokeilutapahtuman järjestämiseen. Stipendejä ei ole tarkoitettu kansainvälisen tason huippu-urheilun kulujen kattamiseen, eikä harrastamisen toistuviin peruskuluihin, kuten kausimaksuihin tai kilpailumatkojen kuluihin. Stipendiä ei myöskään myönnetä yhdistys- ja seuratoiminnan rakenteellisiin kuluihin, kuten ohjaajan palkkioihin tai tilavuokriin.

Huom! Henkilöt, joilla on liikuntavamma voivat hakea tukea myös Invalidiliiton alaiselta Vammaisliikunnan tuki ry:ltä. Se on suunnattu ensisijaisesti Invalidiliiton jäsenyhdistyksille ja niiden jäsenille. Lisätietoa Vammaisliikunnan tuki ry:stä ja hakulomake

Taloudellisesti suurempiin tukitarpeisiin voi hakea tukea myös amerikkalaiselta Challenged Athletes Foundation -säätiöltä. Lisätietoa CAF-apurahasta täältä.

Lisätietoa apurahoista ja tuista paraurheilun ja soveltavan liikunnan kentällä täältä