Jaossa kolme 1500 euron arvoista Vuoden yhdenvertaisin seura -stipendiä urheiluseuroille – Hae 31.10. mennessä

Vuoden yhdenvertaisin seura 2022

Urheilu ja liikunta kuuluvat kaikille. Suomen Paralympiakomitealle on tärkeää tuoda esiin yhdenvertaisuutta seuratoiminnassa ja kannustaa seuroja avaamaan ovensa kaikenlaisille liikkujille.  

Paralympiakomitea ja Alko jakavat joulukuussa 1500 euron arvoisia Vuoden yhdenvertaisin seura -stipendejä kolmessa kategoriassa.

Kategoriat ovat:

  1. Yhdenvertaisuus kilpaurheilussa
  2. Yhdenvertaisuus harrastetoiminnassa
  3. Yhdenvertaisuus seuran ohjaaja- ja johtotehtävissä

Seurat voivat hakea stipendiä sähköisellä hakulomakkeella. Sama seura voi hakea stipendiä useammassa kategoriassa, mutta tulla valituksi vain yhdessä. Hakuaika on käynnissä 3.–31.10.2022. Stipendin saajat julkistetaan kansainvälisenä vammaisten päivänä, lauantaina 3.12.2022.

Hae Vuoden yhdenvertaisin seura -stipendiä tästä 

Stipendikategoriat avattuna 

Yhdenvertaisuus kilpaurheilussa 

Paralympiakomitea ja Alko palkitsevat seuran, joka mahdollistaa paraurheilussa kilpailemisen esimerkiksi järjestämällä paraurheilun kilpailutapahtumia ja/tai jolla on toiminnassaan tavoitteellisesti harjoittelevia paraurheilijoita. Muiden yhdenvertaisuuden osa-alueiden huomioiminen seuran kilpaurheilutoiminnassa katsotaan eduksi. 

Yhdenvertaisuus harrastetoiminnassa 

Paralympiakomitea ja Alko palkitsevat seuran, joka mahdollistaa harrastamisen seuratoiminnassa järjestämällä kaikille avointa harrastustoimintaa ja/tai erillisiä soveltavan liikunnan ryhmiä.

Yhdenvertaisuus seuran ohjaaja- ja johtotehtävissä

Paralympiakomitea ja Alko palkitsevat seuran, joka huomio esimerkillisesti yhdenvertaisuuden toteutumisen seuran ohjaaja- ja johtotehtävissä.