Mentorointiryhmät paraurheilijoiden naisvalmentajille

Marita Kokkonen

Oletko kiinnostunut kehittämään itseäsi valmentajana? Kaipaatko tukea valmennettaviesi kohtaamiseen valmennusympäristössäsi? Kaipaatko tukea valmentajan uraasi ja elämänhallintaasi?  

Mentoroinnin tavoitteena on oppia tuntemaan itseään ihmisenä, tutkia omaa valmentajuuttaan, kehittyä valmentajana ja saada tukea valmentajauraan yksilöllisesti. Vertaisyhmässä opitaan ja kehitytään taidoissa kohdata ja auttaa valmennettavia. Myös omien kokemusten jakaminen on tärkeä osa koulutusta.  

Mentorointiryhmät Helsingissä ja etätoteutuksena 

Paraurheilijoiden naisvalmentajille järjestetään vuonna 2023 kaksi erillistä mentorointiryhmää. Mukaan voivat hakea paraurheilun parissa olevat naisvalmentajat, jotka valmentavat aktiivisesti. Toinen ryhmä kokoontuu Helsingissä ja toinen toteutetaan etänä, jotta osallistua voi myös muualta päin Suomea. Osallistujien tulee sitoutua kaikkiin mentorointitapaamisiin.

Ryhmään voidaan ottaa mukaan 3−5 valmentajaa. Ryhmän mentorina toimii Marita Kokkonen, joka on toiminut parajudossa valmentajana yli 30 vuotta. Kouluttaminen on Maritalle sydämenasia, mitä hän on tehnyt vuosikausia hyvin erilaisissa urheilun konteksteissa.

Prosessin aikana kokoonnutaan yhdessä neljä kertaa − kolme tuntia kerrallaan. Ensimmäinen tapaaminen Helsingissä on ke 26.4. klo 18–21. Etäryhmän ensimmäinen tapaaminen on to 27.4. klo 18–21. Muut tapaamiset sovitaan yhdessä ryhmän kesken.

Mentorointiprosessi sisältää myös kaksi henkilökohtaista etätapaamista, joiden ajankohta sovitaan mentorin kanssa erikseen. Kokonaisuudessaan mentorointiprosessi kestää noin 6−9kk.

Mentorointiryhmä toteutetaan Valmentaa kuin nainen -hankkeen tukemana. Valmentajalle itselleen/seuralle jää prosessista maksettavaksi yhteensä 80 euroa ja mahdolliset matkakulut. 

HAE MUKAAN!  

Hakemuksessa kysytään seuraavat tiedot:  

  • Urheilijatausta (taso ja vuodet)  
  • Valmentajakoulutus  
  • Muu kasvatus- tai liikunta-alan koulutus  
  • Valmentajakokemus (taso ja vuodet)  
  • Miksi haluan mukaan mentorointiin? Odotukset prosessilta?  
  • Tulevaisuuden suunnitelmat valmentajana?  

Hae mukaan viimeistään 10.4.2023. Hakuajan päätyttyä hakijoihin ollaan yhteydessä. Kunkin paikkakunnan mentorointiprosesseihin valitaan sopivat ryhmät hakijoiden joukosta. Voit siis hakea mukaan valmentajatasostasi riippumatta! 

Lisätietoja: Valmentaa kuin nainen -hankkeen hanketyöntekijä Sanna Erdoğan, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / 0415058209.

Siirry hakulomakkeeseen tästä