Jouni Viitamäelle sokkopingiksen Suomen mestaruus

Hanna Vilmi ja Jouni Viitamäki

Espoolainen Jouni Viitamäki voitti uransa toisen sokkopingiksen Suomen mestaruuden. Viitamäki, 39, päihitti Turussa pelatun SM-turnauksen finaalissa Hanna Vilmin suoraan erin 3–0.

– Hanna pisti kovasti vastaan, mutta sain puolustettua tarkasti ja löysin lopulta paikat tehdä maaleja. Jääkiekkotermein pääsin laukomaan siniviivalta lämyjä yläkulmaan, Viitamäki totesi.

Kolmena edellisvuonna seinäjokelaislähtöinen Viitamäki oli saanut SM-hopeaa, joten paluu kultakantaan maistui erityisen hyvälle. Ensimmäisen Suomen mestaruutensa Viitamäki voitti vuonna 2019.

Viitamäki paranteli asemiaan myös Sokkopingiscupin kokonaiskilpailussa, joka ratkeaa 6. toukokuuta Helsingin Iiris-keskuksessa pelattavassa turnauksessa. Viitamäki puolustaa kokonaiscupin voittoa viime kaudelta.

Suomen mestaruudesta Viitamäki sai sadan pisteen potin maailmanrankingiin. Edellisessä maailmanrankingissa Viitamäki oli 13:s. SM-kullan myötä nousua tullee muutaman sijan verran.

Kauden päätähtäin Viitamäellä ja muilla Suomen eturivin sokkopingiksen pelaajilla on Iso-Britannian Birminghamissa 18.–27.8. järjestettävissä näkövammaisten urheilun kattojärjestön IBSAn maailmankisoissa, joissa ratkotaan sokkopingiksen MM-mitalien kohtalo.

– Birminghamin kisat ja se, miten siellä kannattaa pelata, ovat olleet mielessä jo parin vuoden ajan. Henkilökohtaista arvokisamitalia minulla ei vielä ole, Viitamäki pohti.

– SM-kullan voittaminen antaa luottoa myös kesän kisoihin. Suomessa sokkopingiksen taso on sen verran korkea, että kun pärjää täällä, niin voi luottaa pärjäävänsä myös maailmalla, hän jatkoi.

Sokkopingiksen A-sarjan SM-hopeaa voitti helsinkiläinen Hanna Vilmi ja pronssia vantaalainen Teemu Ruohonen. B-sarjan mestaruuden vei vantaalainen Konsta Kuorikoski. C-sarjan kulta jäi Turkuun Konsta Saloniemen napattua voiton.

Kuva: Sokkopingis Suomi / Showdown Finland