Suomelle 10 mitalia boccian PM-kilpailuista – Ylikleemolalle ja Kingelinille henkilökohtaisten sarjojen kultaa

Alarivissä vasemmalta: Jaana Törmä, Marko Ylikleemola, Tuija Sinisalo, Matti Kingelin, Raimo Nevanen, Teemu Mäkinen, Jouko Lumme, Jari Rummukainen ja Juho Lehtonen. Ylärivissä vasemmalta: Timo Kaapu, Jorma Naroma, Leo Virtanen, Onerva Uuttera, Eero Oikarinen, Iida Nivajärvi ja Jarmo Lehtonen.

Suomen 14 urheilijan joukkue saavutti kymmenen mitalia boccian Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Tanskan Vejenissä. Mitaleista viisi oli kultaisia, kolme hopeisia ja kaksi pronssisia.

Henkilökohtaisissa kilpailuissa kultaa voittivat suomalaisista raumalainen Marko Ylikleemola luokassa 2 ja kurikkalainen Matti Kingelin luokassa 3S. Kingelinin voittama luokka oli muutenkin suomalaispelaajien hallintaa, sillä lempääläläinen Teemu Mäkinen sai hopeaa ja seinäjokinen Raimo Nevanen pronssia.

Joukkuekilpailuista kultaa saivat Nevasen ja Mäkisen muodostama joukkue luokassa 3S, Ylikleemolan ja pirkkalalaisen Tuija Sinisalon joukkue luokassa 2 sekä vantaalaisen Jouko Lumpeen, mänttäläisen Onerva Uutteran ja salolaisen Eero Oikarisen joukkue luokassa 3.

Lumme voitti 3-luokan henkilökohtaisesta kisasta hopeaa ja Uuttera pronssia. 4-luokan joukkuekilpailussa akaalainen Leo Virtanen, nokialainen Timo Kaapu ja pirkkalalainen Jorma Naroma saavuttivat hopeaa.

SUOMEN JOUKKUE

  • Luokka 2: Jaana Törmä (Rauma), Marko Ylikleemola (Rauma), Tuija Sinisalo (Pirkkala)
  • Luokka 3: Jouko Lumme (Vantaa), Onerva Uuttera (Mänttä), Eero Oikarinen (Salo)
  • Luokka 3S: Teemu Mäkinen (Lempäälä), Matti Kingelin (Kurikka), Raimo Nevanen (Seinäjoki)
  • Luokka 4: Jorma Naroma (Pirkkala), Leo Virtanen (Akaa), Timo Kaapu (Nokia)
  • Kouruluokka: Juho Lehtonen (Hämeenlinna), Jari Rummukainen (Joensuu)
    • Juho Lehtosen peliavustaja oli Jarmo Lehtonen ja Jari Rummukaisen peliavustaja Iida Nivajärvi.