CP-jalkapallomaajoukkue ensi kertaa 15 vuoteen kotinurmella tuplamaaottelussa Tanskaa vastaan

Suomen CP-jalkapallomaajoukkue

CP-jalkapallo on vahvasti esillä Helsingissä toukokuun lopulla kun miesten CP-jalkapallomaajoukkue pelaa tuplamaaottelun Tanskaa vastaan Töölön Pallokentällä ja lisäksi samana viikonloppuna Lauttasaaressa järjestetään alle 15-vuotiaille CP-pelaajille suunnattu jalkapallotapahtuma. 

Useissa kansainvälisissä CP-jalkapallon arvoturnauksissa pelannut Suomen miesten CP-jalkapallomaajoukkue kohtaa Tanskan CP-maajoukkueen tuplamaaottelussa Helsingissä toukokuun lopulla. Maaottelut pelataan perjantaina 26.5. klo 19.30 ja sunnuntaina 28.5. klo 10.30 Töölön Pallokentällä. Ottelutapahtumiin on vapaa pääsy. 

Perjantain 26.5. ottelussa juhlistetaan Suomen CP-jalkapallon pioneeri Johannes Siikosen sadatta maaottelua. Kyseessä on myös CP-jalkapallomaajoukkueen ensimmäiset maaottelut Suomen maaperällä sitten vuoden 2008, jolloin Suomi kohtasi Skotlannin silloisella Finnair Stadiumilla.

Maaotteluiden välipäivänä lauantaina 27.5. järjestetään alle 15-vuotiaille CP-pelaajille suunnattu avoin jalkapallotapahtuma, jonka ohjaajina toimivat CP-maajoukkueen pelaajat. Tapahtuma pidetään Lauttasaaren tekonurmella klo 12-16. Linkki ilmoittautumiseen

CP-jalkapallo on soveltavan jalkapallon muoto, joka on suunnattu pelaajille, joilla on CP-vamma tai muu aivoperäinen liikuntavamma. Suomessa miesten CP-jalkapallomaajoukkue on toiminut aktiivisesti vuodesta 1999 lähtien. Joukkue on osallistunut lajin EM-kisoihin vuosina 1999, 2006, 2010, 2014 ja 2018 sekä MM-kisoihin vuosina 2011 ja 2019.

Suomen miesten CP-maajoukkue etsii jatkuvasti uusia pelaajia, joilla on CP-vamma, muu aivovamma tai halvaus. Tavoitteena on tulevaisuudessa perustaa myös Suomen naisten CP-jalkapallomaajoukkue kun toimintaan on saatu mukaan riittävä määrä tyttö- ja naispelaajia. Jos olet kiinnostunut kuulemaan maajoukkuetoiminnasta lisää, ota yhteys:

  • Ville Sallinen (Suomen Vammaisjalkapallo ry) +358505176763 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Palloliitto ja Suomen Vammaisjalkapallo ry organisoivat yhteistyössä CP-jalkapallotoimintaa Suomessa.