Aisti Sportista lasten ja nuorten Tähtiseura

Aisti Sportin jäsenet Antti Latikka, Markus Tihumäki, Henriikka Toivola, Miika Honkanen ja Krister Linnas.

Vantaalainen näkövammaisurheilun erikoisseura Aisti Sport sai Tähtiseura-ohjelman tunnuksen, Tähtimerkin lasten ja nuorten toiminnastaan. Aikuisten toiminnan Tähtimerkin Aisti Sport oli saanut vuonna 2020. Lasten ja nuorten toiminnan Tähtimerkki myönnettiin Aisti Sportille Suomen Paralympiakomitean kevätkokouksen yhteydessä Helsingissä torstaina 11.5. 

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen yhteinen, seuratoimintaa tukeva laatuohjelma. Aisti Sportista tuli kolme vuotta sitten ensimmäinen paraurheilun erikoisseura, joka saa Tähtimerkin, ja nyt se on jo kahden Tähtimerkin seura.

Aisti Sport on perustettu vuonna 2017. Se aloitti näkövammaisille henkilöille suunnatun joukkuepalloilulajin maalipallon erikoisseurana, ja on sittemmin käynnistänyt toimintaa myös näkövammaisjääkiekossa, näkövammaisjalkapallossa ja sokkopingiksessä. Aisti Sport järjestää myös lapsille ja nuorille liikuntakerhotoimintaa Aisti Games- ja Aisti Play -toiminnan alla.

Aisti Sportin toiminta keskittyy näkövammaisten henkilöiden urheiluun ja liikuntaan, mutta siten, että seuran toimintaperiaatteena on edistää vammaisten ja vammattomien henkilöiden välistä inkluusiota liikunnan keinoin. Toiminta on kaikille avointa.

– En olisi uskonut, kun kuutisen vuotta sitten seuraa perustettiin, että nyt oltaisiin jo tässä. Olemme luoneet kukoistavan ilmapiirin ja hienon yhteisön, johon kaikki voivat tulla, tulet sitten ajamaan peräkärryn kanssa maalipallomaaleja turnaukseen tai tuomariksi, ohjaajaksi tai harrastajaksi. Kaikki ovat tärkeitä. Tällä hetkellä liikutamme vuositasolla 120 ihmistä ja uusia lajeja on tuotu mukaan toimintaan, kertoi Aisti Sportin hallituksen puheenjohtaja Miika Honkanen.

Suomen Paralympiakomitea on liikunnan palvelujärjestö, joka toimii myös niiden paraurheilulajien lajiliittona, joille ei ole omaa lajiliittoa ns. yleisen urheilun puolella. Näkövammaisten joukkuelaji maalipallo on yksi näistä lajeista, ja näin ollen Paralympiakomitea on myös Aisti Sportin lajiliitto.

Lue lisää: