Vivi Virtaselle ja Antti Eemeli Huttuselle paraboccian Suomen mestaruudet

Kuvassa paraboccian kouruluokan SM-mitalistit: Jari Rummukainen, Vivi Virtanen ja Aapeli Paunio. Taustalla heidän peliavustajansa Iida Nivajärvi, Viivi Pohjasniemi-Läntelä ja Petri Liuhto

Hyvinkään Vivi Virtanen voitti paraboccian kouruluokan ja Helsingin Antti Eemeli Huttunen 1-luokan Suomen mestaruuden. Paraboccian SM-sarja pelattiin päätökseen lauantaina 20. toukokuuta Validia Kuntoutus Helsingin Synapsia-talon salissa.

Paraboccian SM-sarjaa pelattiin ensimmäistä kertaa kahdessa luokassa; vierityskourun ja peliavustajan kanssa pelaavat omassa luokassaan ja palloa heittämään kykenevät 1-luokan pelaajat omassaan.

Suomen mestaruus oli sekä kouruluokan Virtaselle että 1-luokan Huttuselle ensimmäinen urallaan. Molemmat SM-kullat tulivat myös suvereenilla esityksellä, Virtanen ja Huttunen voittivat kaikki kauden neljä osaturnausta. Edelliskauden SM-sarjassa Virtanen oli voittanut hopeaa ja Huttunen oli kokonaispisteissä kymmenes.

Kouruluokan SM-hopeaa voitti nuori helsinkiläinen Aapeli Paunio. Pronssin sai Joensuun kokenut Jari Rummukainen. Kahden edelliskauden Suomen mestari Juho Lehtonen jäi kokonaispisteissä neljänneksi.

1-luokassa SM-hopealle ylsi vantaalainen Saila Luumi, joka on myös sähköpyörätuolisalibandyn pitkäaikainen maajoukkuepelaaja. Kolmanneksi sijoittui Espoon Leena Särelä, joka oli SM-sarjan päätösturnauksen pelaajista ainoa, joka on edustanut Suomea paralympialaisissa. Särelä, Vesa Koivuniemi ja Timo Ollikka olivat tähän saakka ainoina suomalaisina boccianpelaajina mukana Pekingin paralympialaisissa 2008.