Sisujengin Iina Lumialan keilaseura Kaupin Seiskat pitää ovet auki kaikille harrastajille

Iina Lumiala

Yksi Suomen Special Olympics -maailmankisajoukkueen eli Sisujengin 65 urheilijasta on tamperelaiskeilailija Iina Lumiala. Ensi kertaa maailmankisoissa esiintyvä Lumiala edustaa kotimaan keilakisoissa tamperelaista Kaupin Seiskat -seuraa.

Seiskoissa Special Olympics -keilaajia ja muita parakeilaajia on noin neljännes seuran 70 jäsenen joukosta. Ovet ovat olleet avoimet Seiskoissa kaikille harrastajille jo pitkään.

– Meillä oli jo ollut aikaisemmin kuulo- ja näkövammaisia, joten kun kehitysvammaisten ohjaaja Helvi Hellsten aikoinaan kyseli heidän keilaporukalleen seuraa, niin totta kai otimme heidät mukaan, kertaa Seiskojen puheenjohtaja Hannu Majamäki.

Hellstenin vetämässä Seiskojen kehitysvammaisten keilaajien ryhmässä on 12 keilaajaa. He kiertävät Parakeilacupin kisoja ja Hellstenin poika Tomi Mäkipää myös jonkin verran sarjapelejä.

– Meillä kaikki keilaajat otetaan ihan normijäseninä mukaan ja kaikki ovat samalla viivalla. Ei tarvitse olla mitään tulostavoitteita, jos ei halua. On hieno katsoa, kun kehitysvammaisten keilaporukan jäsenillä on Seiskojen paita päällä treeneissä, Majamäki toteaa.

Seuran nimi juontaa juurensa perustamisvuoteen 1983. Tampereen Keilailuliitto järjesti kerran vuodessa keilakursseja, joista järjestyksessään seitsemännestä, vuonna 1983 järjestetystä vuosikurssista muodostui keilaseura Kaupin Seiskat, joka juhlii tänä vuonna 40-vuotista taivaltaan.

Lue lisää Kaupin Seiskojen sivuilta