Yhteistyö Kaukokiidon kanssa jatkuu - Paralympiakomitean apuvälinetoiminnan vuokraamat liikuntavälineet toimitetaan suoraan kotioville

Käsipyörä metsäaukiolla.

Suomen Paralympiakomitea ja Kaukokiito ovat solmineet jatkosopimuksen kaudelle 2023–2024. Kaukokiito kuljettaa Paralympiakomitean apuvälinetoiminnan välinelähetykset asiakkaille ympäri Suomen.

Kaukokiito on toiminut Suomen Paralympiakomitean virallisena kuljetuskumppanina vuodesta 2021 lähtien, ja yhteistyötä jatketaan myös kaudella 2023–2024. Yhteistyö mahdollistaa Paralympian apuvälinetoiminnan vuokraamien liikunnan apuvälineiden kuljetukset käyttäjille joka puolella Suomea – liikuntavälineen voi tilata käyttöön suoraan kotiovelle tai vaikkapa suunnitellulle liikuntapaikalle.

Suomen Paralympiakomitean apuvälinetoiminta vuokraa Kaukokiidon kuljettamia liikunnan ja urheilun apuvälineitä ilman vamma-, diagnoosi- tai järjestörajoja. Apuvälinetoimintaan on valjastettu Suomessa viisi toimintayksikköä, mutta apuvälineet ovat käytössä asiakkailla ympäri maan.

Suurimmat välineet ovat erityispyöriä, joiden ostaminen on käyttäjälle iso investointi. Siksi vuokraaminen on monille ainoa vaihtoehto.

– Suomen Paralympiakomitean apuvälinetoiminta haluaa jatkaa erittäin hyvin toiminutta yhteistyötä Kaukokiidon kanssa. Yhteistyö on mahdollistanut sen, että voimme toimittaa tuotteemme käyttäjän kotiovelle, ja tuotteidemme saatavuus on tasalaatuinen Hangosta Utsjoelle saakka. Se on meille ja asiakkaillemme äärimmäisen tärkeää, kiittelee Suomen Paralympiakomitean apuvälinetoiminnan apuvälineneuvoja Jukka Parviainen.

– Liikunta on meidän kaikkien oikeus, ja Kaukokiito haluaa liikuttaa tavaroiden lisäksi myös ihmisiä. Siksi yhteistyö Paralympiakomitean kanssa on meille jo arvotasollakin tärkeä, kertoo Kaukokiidon toimitusjohtaja Petri Angervuori.

Paralympiakomitean apuvälinetoiminnan ja Kaukokiidon yhteisenä tavoitteena on nostaa vuokrausvuorokausien määrää edelleen koronavuosien 2020 ja 2021 määristä. Vuonna 2020 vuokrausvuorokausia oli 2367, ja vuonna 2021 kaikkiaan 2744 kappaletta. 

Vuonna 2021 ulkopuolinen Sitran asiantuntija arvioi Paralympiakomitean apuvälinetoiminnan yhteiskunnallisesti vaikuttavaksi myös vastuullisia tekoja kokoavalle PlanetCompany.com -yhteisöalustalle

Kaukokiito mukana Maailman arvokkain pelipaita -kampanjassa

Inhimillisen virheen takia Paralympiakomitean opetus- ja kulttuuriministeriöltä saatava noin kahden miljoonan euron yleisavustus vuodelle 2023 jäi saamatta. Normaalioloissa yleisavustus kattaa yli 60 prosenttia Paralympiakomitean budjetista.

Kaukokiito on mukana Paralympiakomitean Maailman arvokkain pelipaita -kampanjassa, jolla kerätyillä varoilla tuetaan vammaisia nuoria ja heidän mahdollisuuttaan harrastaa, kilpailla ja tavoitella unelmiaan urheilukentillä myös talousvaikeuksien aikana.

Tutustu ja osallistu Maailman arvokkain pelipaita -kampanjaan

 

Lue lisää:

Paralympiakomitean apuvälineiden vuokraus on nyt helpompaa kuin koskaan

Välineellä on väliä -kiertue pysähtyy Paralympiakomitean apuvälinetoiminnan toimipisteissä vuosien 2023–24

Maailman arvokkain pelipaita -tapahtuma 18.8. – Tukea hyvään tarkoitukseen ja Berliinissä loistaneen Sisujengin juhlistusta

Toyotan Vuoden Urheilusponsorointina palkittu kampanja jatkuu Sisujengin matkassa

 

Liity yhteistyökumppanina mukaan Paraperheeseen! Ota yhteyttä: