Miten liikunnan apuvälineet mahdollistavat vammaisten ihmisten osallistumisen kotona ja koulussa? Välineellä on väliä -kiertueen miniseminaari seuraavaksi Vuokatissa 15.9.

Henkilö pyöräilemässä nojapyörällä aurinkoisella nurmikkoalueella, henkilö hiihtämässä hiihtokelkalla ladulla ilta-aikaan ja pelipyörätuoleja rivissä liikuntasalissa.

Suomen Paralympiakomitean ja Invalidiliiton Välineellä on väliä -kiertue 2023-2024 tuo apuvälinetietoa ja kokeilumahdollisuuksia sisältävän tapahtumapäivän kaikkiin Paralympiakomitean apuvälinetoiminnan kuuteen toimipisteeseen ympäri Suomen. Syyskuussa 2023 vuorossa on Vuokatti!

Paralympiakomitean apuvälinetoiminnan kaikissa kuudessa eri puolilla Suomea toimivassa yksikössä pysähtyy vuosien 2023–2024 aikana yhteistyössä Suomen Invalidiliiton kanssa toteutettava Välineellä on väliä -kiertue.

Syksyn 2023 ensimmäinen tapahtuma järjestetään 15. syyskuuta klo 12–13 Kainuun VuokattiSportissa, mistä löytyy Paralympiakomitean apuvälinetoiminnan luontoliikuntavälineisiin painottunut toimipiste.

Syksyn Välineellä on väliä -tapahtuma kytkeytyykin samassa paikassa heti perään klo 14–15 järjestettävään Luonto kaikille Kainuu -hankkeen loppuseminaariin, joka esittelee Kainuun alueen esteettömien luontokohteiden, -palveluiden ja reittien eteen viime vuosina tehtyä työtä sekä esteettömän luontomatkailun ja -liikunnan mahdollisuuksia.

Välineellä on väliä -tapahtuma Vuokatissa 15.9.

Aika: Perjantai 15.9.2023 klo 12.00–13.00

Paikka: Vuokatin Sport, Opistontie 4, Vuokatti. Rantasaunan Iso-Eikka kabinetti.

Lisätietoa sijainnista

Ohjelma:

Miten liikunnan apuvälineet mahdollistavat vammaisten ihmisten osallistumisen kotona ja koulussa? Suomen Paralympiakomitean ja Invalidiliiton Välineellä on väliä -miniseminaari tarjoaa apuvälinetietoa ja kokeilumahdollisuuksia.

12.00–13.00 Miniseminaari, joka myös striimataan

Puhujat:

  • Susanna Tero, johtava asiantuntija, Malike
  • Henrik Gustafsson, juristi, Invalidiliitto ry
  • Jaana Leinonen, palveluyksikköpäällikkö, apuvälinekeskus ja hoitotarvikejakelu, Kainuun hyte-alue
  • VammaispalvelutTBA

13.00–14.00 Luontoliikunnan apuvälinekokeilu

Ilmoittaudu mukaan 14.9. mennessä!

Ilmoittaudu Vuokatin Välineellä on väliä -tapahtumaan

Jos haluat osallistua tapahtuman jälkeen myös Luonto kaikille Kainuu -hankkeen loppuseminaariin, ilmoittaudu siihen erikseen 12.9. mennessä.

Katso ohjelma ja ilmoittaudu Luonto kaikille Kainuu -loppuseminaariin

Miniseminaareja ja kokeilumahdollisuuksia

Keväällä 2023 startannut Välineellä on väliä -kiertue rantautuu vuoden 2024 mittaan vielä Paralympiakomitean apuvälinetoiminnan toimintapisteisiin Kuopiossa, Seinäjoella ja Rovaniemellä.

Jokaiseen Välineellä on väliä -tapahtumapäivään kuuluu tunnin pituinen, miniseminaarina järjestettävä teoriaosuus liikunnan apuvälineistä osallistumisen mahdollistajana.

Miniseminaarien luentojen tarkoituksena on antaa kullakin alueella selvyyttä siitä, miten uudet hyte-alueet ja uusi vammaispalvelulaki mahdollistavat liikkumisen (fyysisen aktiivisuuden), liikunnan harrastamisen sekä urheilun apuvälineiden saannin.

Kiertueen jokaiseen miniseminaariin kutsutaan puhujiksi apuvälineasioista päättäviä henkilöitä alueiden apuvälinekeskuksista ja uusilta hyte-alueilta. Lisäksi kuullaan aina paikallisen apuvälineen käyttäjän puheenvuoro.

Miniseminaareihin kutsutaan paikan päälle ensisijaisesti ammattilaisia, kuten alueen fysioterapeutteja ja toimintaterapeutteja. Miniseminaarit striimataan kuitenkin suuremmalle yleisölle, joten kaikki aiheesta kiinnostuneet, niin ammattilaiset, apuvälineiden käyttäjät kuin muutkin ovat tervetulleita kuuntelemaan lähetyksiä.

Miniseminaarin lisäksi Välineellä on väliä -kiertueen tapahtumapäivissä järjestetään liikuntavälineiden kokeilutapahtuma ammattilaisille, kuntoutujille sekä muille alueen apuvälineiden käyttäjille ja liikunnan apuvälineistä kiinnostuneille.

Lue lisää Paralympiakomitean apuvälinetoiminnasta

Lue lisää Luonto Kaikille Kainuu -hankkeesta

Välineellä on väliä -kiertue 2023–24 järjestetään yhteistyössä Invalidiliiton sekä Paralympiakomitean apuvälinetoiminnan toimipisteitä isännöivien paikallisten tahojen kanssa. Lue lisää Paralympiakomitean apuvälinetoiminnan palveluista ja toimipisteistä.

Kuvat: Toivo Laiho & Paralympiakomitea

Lisätietoa kiertueesta ja Paralympiakomitean apuvälinetoiminnasta: