Iida Kauppila näkövammaisten urheilun kattojärjestön urheilijavaliokunnan puheenjohtajaksi ja hallituksen urheilijajäseneksi

Iida Kauppila

Vantaalainen maalipalloilija Iida Kauppila, 30, on valittu näkövammaisten urheilun kansainvälisen kattojärjestön IBSAn (International Blind Sports Federation) urheilijavaliokunnan puheenjohtajaksi. Samalla hän saa myös paikan IBSAn hallituksen urheilijaedustajana.

Kauppila äänestettiin elokuussa Birminghamin maailmankisojen yhteydessä yhdeksi kolmesta IBSAn uuden urheilijavaliokunnan jäsenestä. Kauppilan lisäksi urheilijavaliokuntaan nimettiin brittijudoka Daniel Powell ja kenialainen maalipalloilija Sela Adhiambo.

Kolmikon keskuudesta Kauppila valikoitui valiokunnan lokakuun kokouksessa puheenjohtajaksi. Kaikki kolme olivat halukkutta toimimaan puheenjohtajana, joten päädyttiin tekemään valinta sen perusteella, kuka sai Birminghamin valiokuntavaalissa eniten ääniä. Tässä Kauppila oli 47 äänellään selkeä ykkönen ennen Adhiamboa (25 ääntä) ja Powellia (24). 

Kauppilalla on IBSA:n hallituksen kokouksissa puheoikeus, mutta ei äänioikeutta. Kauppila on ensi kertaa mukana IBSA:n hallituksen kokouksessa torstaina 12.10. Kokouksessa päätetään mm. venäläisurheilijoiden osallistumisesta neutraaleina urheilijoina IBSA:n alaisiin kilpailuihin.

Kauppila on Suomen naisten maalipallomaajoukkueen pitkäaikainen luottopelaaja. Hän oli Suomen paras maalintekijä kahdeksalla maalillaan Iso-Britannian IBSA World Games -turnauksessa, jossa Suomi sijoittui alkulohkossaan viidenneksi.

Lisätiedot

Huom! 30.8. julkaistua uutista, jossa kerrottiin Iida Kauppilan nimetyksi tulemisesta IBSA:n urheilijavaliokuntaan, on päivitetty 12.10. Kauppilan valinnalla urheilijavaliokunnan puheenjohtajaksi ja IBSA:n hallituksen urheilijaedustajaksi.