Para-ampumaurheilun MM-kilpailut: Nyström yhdeksäs ja Rantanen kymmenes näkövammaisten ilmakiväärin pystyasentokisassa

Timo Nyström

Mikkeliläinen Timo Nyström sijoittui parhaana suomalaisena yhdeksänneksi para-ampumaurheilun MM-kilpailujen näkövammaisten ilmakiväärin pystyasentokilpailussa Perun Limassa. Helsinkiläinen Pekka Rantanen oli kisan kymmenes. Kumpikaan suomalaisampuja ei selviytynyt kahdeksan ampujan finaaliin.

Finaalissa voiton vei Espanjan Ager Solabarrieta, joka oli perjantaina Limassa voittanut jo makuuasentokilpailun kultaa. Makuuasentokisassa koko suomalaiskolmikko – Nyström, Rantanen ja laukaalainen Esko Karmala – eteni kahdeksan ampujan finaaliin. Siellä he miehittivät sijat kuudesta kahdeksaan järjestyksessä Nyström, Karmala, Rantanen.

Para-ampumaurheilun MM-kilpailuissa on Suomesta kahdeksan urheilijan joukkue, joka koostuu viidestä liikuntavammaisesta ampujasta ja kolmesta näkövammaisesta ampujasta.

Liikuntavammaisten ampujien ilmakiväärin R3-luokan peruskilpailussa viikonloppuna Haapaveden Jarkko Mylly sijoittui 25:nneksi ja Mäntsälän Niina Seppälä 60:nneksi. Ilmakiväärin R5-luokan peruskilpailussa lietolainen Sari Posio oli 35:s. Mylly jatkaa vielä urakkaansa keskiviikkona pienoiskiväärikilpailussa.

Liikuntavammaisten ampujien trap-ammunnassa hallitseva maailmanmestari, lahtelainen Vesa Järvinen on PT2-luokan kisassa ensimmäisen kisapäivän ja 75 kiekon jälkeen toisena. Kaustislainen Juha Myllymäki on PT1-luokan kisassa avauspäivän jälkeen kuudentena. Kisa jatkuu Limassa tiistaina peruskilpailun viimeisillä 50 kiekolla sekä finaaleilla.