Nuottajärven veljekset pääsevät Finlandia Trophyn Special Olympics -kisassa ensi kertaa kiss & cry -penkille

Iiro ja Ville Nuottajärvi

Special Olympics -luistelijat ovat neljättä kertaa mukana taitoluistelun kansainvälisessä Finlandia Trophy -tapahtumassa Espoossa. Tällä kertaa Special Olympics -kisa käydään torstain sijaan sunnuntaina ennen jäätanssin vapaatanssia ja naisten vapaaohjelmaa.

Suomalaisluistelijoita Special Olympics -kisassa on neljä: lempääläläinen Elina Salminen, vihtiläinen Viivi Väistö sekä seinäjokelaiskaksoset Iiro ja Ville Nuottajärvi. 22-vuotiaille Nuottajärven veljeksille edessä on ensimmäinen Finlandia Trophy -kokemus.

– Se on eka kerta ja siksi vähän jännittääkin. Uskon, että kaikki ottavat meidät hyvin vastaan. On hienoa, että saadaan mennä odottamaan pisteitä valmentajan kanssa. Sekin on meille uusi juttu, Ville Nuottajärvi toteaa.

– On kiva nähdä kavereita siellä ja päästä esiintymään. Olisi kiva nähdä Emmi Peltonen siellä, hänellä on sama syntymäpäivä kun meillä, Iiro sanoo.

– Olisi myös kiva, jos Kiira Korpi tulisi katsomaan, kun me luistellaan, Ville lisää.

Veljekset olivat ensimmäisellä luokalla, kun kouluun tuli mainos Seinäjoen Taitoluistelijoiden soveltavan luistelun ryhmästä. Sillä tiellä he ovat edelleen. Nuottajärvet ovat tällä hetkellä seuran Special Olympics -kilparyhmän ainoat luistelijat. Heitä valmentaa Eveliina Haapala.

Haapala luotsaa myös yhtä suomalaisen taitoluistelun väriläiskistä, Seinäjoen Taitoluistelijoiden miesten muodostelmaluistelujoukkuetta River Bullsia. Heitä Nuottajärvetkin ovat ihailleet jo vuosia, ja nykyään he pääsevät tasaisin väliajoin harjoittelemaankin ”Jokisonnien” kanssa.

– On kiva, kun on paljon poikia ja miehiä jäällä. River Bullsit on hauskoja ja niiden kanssa on kiva tehdä temppuja, Iiro toteaa.

– Heidän kanssaan voi harjoitella hurjiakin temppuja. Olemme harjoitelleet myös muodostelmaluistelujuttuja heidän kanssaan, Ville jatkaa.

Jo usean vuoden ajan Nuottajärvet ovat osallistuneet vuosittain Varala-Tiimin Tampereella järjestämiin Santa Claus -kilpailuihin. Viime vuosina pojat ovat myös osallistuneet Special Olympics -taitoluisteluleireille. Sitä kautta aukesi myös väylä sille, että Special Olympics -taitoluisteluvalmentaja kysyi poikien kiinnostusta lähteä kisaamaan Finlandia Trophyyn.

– Ja pojathan ovat sellaisia, että sanovat heti, että totta kai me mennään, vaikka varmaan sitten paikan päällä jännittääkin, äiti Johanna Ijäs-Nuottajärvi naurahtaa.

Suomalaisluistelijoiden lisäksi Finlandia Trophyn Special Olympics -kisassa on mukana luistelijoita Latviasta, Tshekistä ja Islannista.

Lisätiedot Finlandia Trophyn sivuilla