Paralympiakomitea päivitti eri kohderyhmille suunnatut Parempaan kuntoon -oppaat 2020-luvulle

Kuvat neljän Parempaan kuntoon -oppaan kansista.

Osana Urheiluopistosäätiön rahoittamaa Parempaan kuntoon -hanketta (2023–2024) Paralympiakomitea on päivittänyt sähköiset versiot alun perin vuonna 2018 julkaistuista Parempaan kuntoon -oppaista.

Yhteistyössä eri vammaisjärjestöjen kanssa tehtyjä oppaita on neljä erilaista:

  1. Parempaan kuntoon -opas aikuisille, joilla on amputaatio tai dysmelia
  2. Parempaan kuntoon -opas aikuisille, joilla on CP-vamma
  3. Parempaan kuntoon -opas aikuisille, joilla on selkäydinvamma
  4. Parempaan kuntoon -opas aikuisille, joilla on näkövamma

Oppaat koostuvat kolmesta osiosta: 1) Parempaan kuntoon – Miksi ja miten? 2) Fyysinen aktiivisuus ja harjoittelu sekä 3) Ruokavalio. Oppaiden esikuvina toimivat brittiläisen Peter Harrison Centren vuonna 2014 julkaisemat Fit for Life -oppaat.

Oppaita on päivitetty ennen kaikkea siten, että niiden termistö vastaisi nykyisiä soveltavan liikunnan ja paraurheilun sanaston linjauksia. Lisäksi oppaista on päivitetty vanhentuneita tietoja, nettisivuosoitteita ja logoja.

Päivitetyt pdf-oppaat on ladattavissa sivun alalaidasta. Päivittämättömiä – mutta asiasisällöltään yhä relevantteja – painettuja oppaita on mahdollista tilata maksutta Paralympiakomitealta. Viiden tai useamman oppaan tilauksissa postituskulut tulevat tilaajan maksettavaksi. Tilaukset: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.