Lasten ja nuorten Para Junior Games -kisoissa yleisurheillaan ja pelataan paraurheilun pallopelejä marraskuun lopussa Jyväskylässä

Nuori tyttö juoksemassa hymyillen, iloinen, sähköpyörätuolia käyttävä poika heittämässä boccia-palloa, sokkopingiksenpelaaja pelipöydän päädyssä ja nuori maalipalloilijapoika heittämässä palloa maalin edessä. Para Junior Games -logo ja teksti: Jyväskylä 29.11.2023.

Vammaisten ja tukea tarvitsevien lasten ja nuorten matalan kynnyksen kilpailutapahtuma Para Junior Games saapuu jokasyksyiseen tapaansa Jyväskylän Hipposhalliin keskiviikkona 29.11. Tänä syksynä kilpaillaan yhden kisapäivän aikana yleisurheilussa sekä paraurheilun pallopeleissä sokkopingiksessä, maalipallossa ja bocciassa.

Pitkät perinteet jo 1980-luvulta saakka omaava vammaisten ja tukea tarvitsevien lasten ja nuorten oma kisatapahtuma Para Junior Games valtaa tuttuun syksyiseen tapaan Jyväskylän Hipposhallin keskiviikkona 29. marraskuuta 2023.

Kisat järjestävän Suomen Paralympiakomitean tämänvuotisten talousvaikeuksien vuoksi kaksipäiväisiksi tarkoitetuista Para Junior Games -kisoista jäävät tällä kertaa pois viime vuonna Jyväskylässä ensi kertaa toteutuneet uintikilpailut. Sen myötä kilpailut tiivistyvät yksipäiväisiksi.

Para Junior Games -kisoissa kilpaillaan tänä vuonna yleisurheilun kolmiottelussa ja sukkulaviestissä sekä etenkin näkövammaisille suunnatuissa palloilulajeissa maalipallossa ja sokkopingiksessä sekä vaikeavammaisten henkilöiden keskuudessa maailmalla tunnetussa petanquen sukuisessa lajissa bocciassa.

Kilpasarjan lisäksi osallistujilla on mahdollisuus viettää rennompi urheilupäivä harrastesarjassa eri lajeja kokeillen.

Kisoihin voivat ilmoittautua niin liikunta-, näkö- kuin kehitysvammaisetkin lapset ja nuoret sekä avoimessa sarjassa kaikki elinsiirron saaneet tai dialyysissa olevat ja esimerkiksi kehityksellisen kieli- tai koordinaatiohäiriön omaavat ja autismin kirjolla olevat alle 19-vuotiaat.

Tapahtumaan on usein tultu yhdessä oman erityiskoulun tai koululuokan kanssa, mutta osallistua voivat myös yksittäiset lapset ja nuoret itsenäisesti.

Kilpailujen ja harrastesarjan lajikokeilujen ohella Hipposhallin Sporttitorilla pääsee tutustumaan paikallisten seurojen esittelemiin toimintarajoitteisille harrastajille avoimiin lajivaihtoehtoihin.

Para Junior Games -tapahtuman kilpailujohtajana toimii niin ikään tuttuun tyyliin ratakelaajana tunnettu Henry Manni. Monien muiden Suomen nykyisten paraurheilutähtien tavoin myös Manni on aikoinaan aloittanut oman, paralympiapronssiin tähän mennessä johtaneen kilpaurheilu-uransa juuri silloisista Junior Games -kisoista.

- Kisojen yhteistyökumppanina toimivan Jyväskylän kaupungin avulla ja muun muassa Maailman arvokkain pelipaita -kampanjalla kerättyjen varojen turvin pystyimme onneksi järjestämään kisat myös tänä vuonna. Omasta kokemuksestani – niin nuorena kilpailijana kuin myöhemmin kilpailuiden järjestäjänä – tiedän, että Para Junior Gamesit ovat monelle hyvin tärkeä vuosittainen tapahtuma, Manni sanoo.

Para Junior Games -kilpailut järjestetään yhteistyössä Suomen Paralympiakomitean, Jyväskylän kaupungin ja Jyväskylän yliopiston Liikuntatieteellisen tiedekunnan kanssa.

Osallistujat voivat ilmoittautua mukaan kilpailuihin 15. marraskuuta saakka.

Kisojen tärkeänä mahdollistajana on kuluvana vuonna toiminut Maailman arvokkain pelipaita -kampanja, jolla on kerätty varoja etenkin lasten ja nuorten paraurheilun ja harrastustoiminnan turvaamiseksi. 

Myös sinä voit olla mukana tukemassa lasten ja nuorten harrastus- ja kilpailutoimintaa. Jokaisesta Maailman arvokkain pelipaita -kampanjasivustolla tai MobilePaylla numeroon 58558 tehdystä yli 50 euron lahjoituksesta Paralympiakomitean yhteistyökumppani Luhta lahjoittaa Rukka-merkkisen Maailman arvokkain pelipaita -paidan Para Junior Games -tapahtumaan osallistuville lapsille ja nuorille. Pelipaidat jaetaan kisailijoille paikan päällä Jyväskylässä 29.11.

 

Lue lisää Para Junior Games 2023 -tapahtumasta ja ilmoittaudu tai ilmoita osallistujia mukaan

 

Kisojen ohjelma ja aikataulu

KILPAILUPÄIVÄ 29.11.

8.30   Kisainfo aukeaa
9.00   Yleisurheilun kolmiottelun non-stop pisteet aukeavat
9.00   Sporttitoripisteet aukeavat
9.30   Sokkopingisturnaus 9.30–11.30
10.30 Bocciaturnaus alkaa, turnaus klo 10.00–15.00

10.30–14.00 Ruokailu (HUOM! Vaatii ennakkovarauksen)

11.30 Avajaiset
12.00 Sukkulaviestit
12.30 Kilpailut jatkuvat
13.00 Maalipalloturnaus alkaa, turnaus klo 13.00–15.00

12.45 Opettaja-/huoltajapalaveri
13.30 Harrastesarjan osallistumismitaleiden jako
14.30 Yleisurheilun, sokkopingiksen ja sukkulaviestin palkintojenjako
15.00 Kilpailut päättyvät

Huom! Boccian ja maalipallon palkintojenjaot heti sarjojen ja luokkien kilpailuiden päätyttyä suorituspaikoilla.

Lisätietoa kilpailuista:

Henry Manni
Para Junior Games -kilpailujohtaja, Suomen Paralympiakomitea
+358 50 576 5501
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Median yhteydenotot ja kuvapyynnöt:

Jasmin Koskinen
Viestinnän asiantuntija, Suomen Paralympiakomitea
+358 50 553 5667
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.