Keitä ovat paraurheilun Tulevaisuuden tähdet 2024? Tervetuloa seuraamaan lähetystä julkistustilaisuudesta 22.1. klo 12.30

Fennian Kirsi Frilund-Holm ja puolet vuoden 2023 Tulevaisuuden tähdistä yhteiskuvassa Fennian mainosseinän ja Paralympiakomitean mainoskylttien edessä.

Suomen Paralympiakomitean koordinoimaan Tulevaisuuden tähdet -ryhmään valitaan vuosittain noin 20–25 omassa lajissaan lupaavaksi osoittautunutta nuorta paraurheilijaa. Vuoden 2024 Tulevaisuuden tähdet -ryhmä julkistetaan maanantaina 22.1. klo 12.30–13.30 verkkolähetyksessä Tulevaisuuden tähtien yhteistyökumppanin Fennian isännöimästä tilaisuudesta.

Tervetuloa mukaan verkkolähetykseen tapaamaan vuoden 2024 paraurheilun Tulevaisuuden tähdet!

Paralympiakomitean koordinoimaan Tulevaisuuden tähdet -ryhmään valitaan vuosittain noin 20–25 omassa lajissaan lupaavaa nuorta paraurheilijaa. Suurin osa urheilijoista jatkaa mukana ryhmässä muutaman vuoden ajan.

Tulevaisuuden tähdet -ryhmä harjoittelee yhteisleireillä Paralympic Training Center Pajulahdessa neljä kertaa vuodessa, ja fysiikka- ja lajiharjoittelun ohella heille järjestetään paljon erilaista huippu-urheilijaksi kasvamisessa auttavaa valmennusta. Ryhmän valmennustiimissä on vuodesta 2022 lähtien ollut mukana muun muassa viisinkertainen paralympiavoittaja Leo-Pekka Tähti, ja vuonna 2023 tiimiin liittyi myös Pekingin 2022 paralympialaisiin oman kilpauransa lumilautailussa päättänyt Matti Suur-Hamari.

Vuonna 2009 perustetun ja vuodesta 2022 asti Tulevaisuuden tähtinä tunnetun ryhmän riveistä Suomen paralympiajoukkueeseen ja sen kautta kansainväliseen menestykseen ovat tähän mennessä ponnistaneet muun muassa alppihiihdon ensimmäinen suomalainen paralympiavoittaja Santeri Kiiveri, ratakelauksen paralympiamitalistit Amanda Kotaja ja Henry Manni sekä jousiammunnan viimeisin suomalainen paralympiavoittaja Jere Forsberg.

Paralympialaisiin joukosta ovat tähän mennessä yltäneet lisäksi yleisurheilija Aleksi Kirjonen, triathlonisti Liisa Lilja, hiihtäjät Inkki Inola ja Sini Pyy sekä uimarit Antti LatikkaLeo LähteenmäkiMeri-Maari Mäkinen ja Nader Khalili. Uusimpana tähän joukkoon on liittynyt Tulevaisuuden tähdet -kokoonpanoon tähän asti kuulunut yleisurheilija Iida Lounela, joka joulukuussa 2023 valittiin paralympiajoukkueeseen edustamaan Suomea pituushypyssä tulevissa Pariisin kesäparalympialaisissa 2024.

10 eri lajin urheilijoita sisältäneessä vuoden 2023 Tulevaisuuden tähdet -kokoonpanossa ovat treenanneet muun muassa myös jo Pariisiin paralympialaisiin tähtäävät yleisurheilija Vilma Berg, ratsastaja Laura Kangasniemi ja triathlonisti Liina Nuoranne.

Heidän ohellaan ryhmässä on viime vuonna ollut mukana nuoria paraurheilijoita uinnista, maalipallosta, parajääkiekosta, sulkapallosta, pöytätenniksestä ja pyörätuolikoripallosta ja sähköpyörätuolisalibandysta.

Ketkä jatkavat ryhmässä valmentautumista koti huippua, keitä uusia lupauksia liittyy mukaan?

Vuoden 2024 Tulevaisuuden tähdet -ryhmään valitut nuoret urheilijat julkistetaan ryhmän yhteistyökumppanin Fennian isännöimästä tilaisuudesta maanantaina 22. tammikuuta klo 12.30–13.30 lähetettävässä verkkolähetyksessä.

Tervetuloa kuulemaan uusi Tulevaisuuden tähdet -kokoonpano ja lisää siihen valituista urheilijoista!

Ohjelma

12.30 Tervetuloa
Timo Mäkynen, Suomen Paralympiakomitea

12.35 Tulevaisuuden tähdet -ryhmän ja sen toiminnan esittely
Katja Saarinen, Tulevaisuuden tähtien vastuuvalmentaja, Suomen Paralympiakomitea

12.45 Tulevaisuuden tähdet x Fennia – Yhteistyökumppanin puheenvuoro
Kirsi Frilund-Holm, Fennia

12.55 Tulevaisuuden tähdet 2024 -ryhmän julkistus ja urheilijahaastatteluita
Katja Saarinen & Tuomas Törrönen, Suomen Paralympiakomitea

13.30 Verkkolähetys päättyy

 

Osallistuminen

Mukaan verkkolähetykseen pääset maanantaina 22.1. klo 12.30 tästä

Paikan päälle Fennian pääkonttorille Helsingin Pasilaan on kutsuttu rajattu joukko urheiluyhteisön ja median edustajia. Jos et ole saanut kutsua, mutta haluaisit tulla tapaamaan ja haastattelemaan urheilijoita, ota torstaihin 18.1. mennessä yhteyttä alla mainittuihin yhteyshenkilöihin.

Tervetuloa!

 

Lisätiedot Tulevaisuuden tähdet -ryhmästä:

Katja Saarinen
Kehittämispäällikkö, Suomen Paralympiakomitea
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
+358 50 379 0959

Timo Mäkynen
Kumppanuuspäällikkö, Suomen Paralympiakomitea
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
+358 40 159 8199


Urheilijoiden haastattelu- ja kuvapyynnöt:

Jasmin Koskinen
Viestinnän asiantuntija, Suomen Paralympiakomitea
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
+358 50 553 5667

Kysyttävää ryhmästä? Ota yhteyttä: