Kolme uutta jäsentä mukaan – Paralympiakomitean hallitus kokoontui vuoden ensimmäiseen kokoukseensa

Suomen Paralympiakomitean logo tummansinisellä taustalla

Paralympiakomitean hallitus kokoontui vuoden ensimmäiseen kokoukseensa 18.1.2024. Asialistalla oli erityisesti viestinnän uudistaminen sekä valiokuntien ja työryhmien nimittäminen.

Hallitus teki päätöksen matkustusohjesäännön uudistamisesta ja keskusteli Valtion liikuntaneuvoston aloittamasta paraurheilun integraation arvioinnista. 

Lisäksi hallitus kuuli katsauksen taloudesta ja Olympiakomitean ja Paralympiakomitean tapaamisesta Ranskan Suomen suurlähettiläs Agnès Cukiermanin kanssa.

Talouden osalta todettiin, että teemme alijäämäisen tuloksen. Vuoden aikana tehdyt säästöt, onnistuneet hankkeet ja onnistunut Maailman arvokkain pelipaita -kampanja auttoivat niin, että tulemme selviämään vaikeasta tilanteesta.

Paralympiakomitean viestinnän uudistaminen juontaa viestintäpäällikkö Lauri Jaakkolan siirtymiseen vuodenvaihteessa vs. päätoimittajaksi Nurmijärven Uutisiin. Hallitus keskusteli viestinnän uudistamisesta ja nimitti Jasmin Koskisen viestintäpäälliköksi. Lisäksi päätettiin käynnistää viestinnän ja markkinoinnin tuottajan rekrytointi.

Hallitus hyväksyi esityksen valiokunnista ja työryhmistä vuodelle 2024–2025. Yksi Paralympiakomitean arvoista on osallisuus, ja lajivaliokunnat ovat yksi esimerkki siitä, että lajeissa toimivat pääsevät päättämään lajin kehittämisestä koko urheilijan polun varrella.

Special Olympics -johtoryhmä nimettiin entisen mukaisesti, mutta työryhmän nimeä ja kokoonpanoa tullaan muuttamaan kuluvan vuoden aikana, kun muutos kehitysvammaisten liikunnassa ja urheilussa etenee. Muutosten syynä on toiminnan laajentuminen ja kehittyminen.

Hallitus hyväksyi uusiksi jäseniksi Suomen Cheerleadingliiton, Pirkanmaan lihastautiyhdistyksen sekä Joutsenon Kullervon.

Paralympiakomitean hallituksen seuraavat kokoukset ovat 28.2., 4.4. ja 15.5.

Paralympiakomitean kevätkokous pidetään 29.5. klo 18.00 Helsingissä.

 

Lue lisää:

Paralympiakomitean jäsenpalvelut

Viestintäpäällikkö Lauri Jaakkola lähtee Paralympiakomiteasta

Paralympiakomitean viestintäpäälliköksi Jasmin Koskinen

Tunnetko kehitysvammaisten henkilöiden Special Olympics -toiminnan Suomessa?