Bormio 2024: Suomelle MM-kultaa hiihdon viestikilpailusta elinsiirtourheilun talvilajien maailmanmestaruuskisoissa

Koskenkorva, Leväinen ja Rönkkö hymyilevät kameralle kädet toistensa harteilla kisapaikalla, taustallaan lumisia vuoria.

Elinsiirtourheilun talvilajien MM-kilpailut World Transplant Winter Games käydään Italian Bormiossa 4.–8.3. Suomen viisihenkinen joukkue kilpailee lumilautailussa, lumikenkäilyssä, hiihdossa ja ampumahiihdossa. Kolmantena kilpailupäivänä Paavo Koskenkorva, Risto Rönkkö ja Jarmo Leväinen nostivat hiihdon viestikilpailun voitollaan Suomen mitalisaldon lukemaan 11.

Elinsiirtourheilun talvilajien maailmanmestaruuskisoissa Bormiossa kilpailtiin kolmas ja suomalaisten osalta toiseksi viimeinen kilpailupäivä keskiviikkona 6.3.

Suomen joukkueelle jo hiihto- ja lumikenkäilymitaleita napsineet Paavo Koskenkorva ja Risto Rönkkö sekä tiistaina lumilautailun suurpujottelussa neljänneksi sijoittunut Jarmo Leväinen ahkeroivat keskiviikkona Suomelle yhden mitalin lisää, kun ottivat maailmanmestaruuden hiihdon joukkuekilpailussa.

- Viestihiihto on suosikkini, siinä pääsee edustamaan kotimaata ja joukkuetta. Tykkään avausosuuden tuomasta vastuusta, sanoo mainitun osuuden Suomelle kunnialla hoitanut Risto Rönkkö.

Alun perin oli tarkoitus, että Koskenkorvan ja Rönkön kanssa viestikilpailuun osallistuisi Anne Tirronen. Tirrosen loukattua jalkansa tilalle joutui lopulta astumaan varamies Leväinen.

- Tiesin joutuvani vaikeaan paikkaan, kun jouduin Annen tilalle kakkososuudelle hänen jalkavammansa takia. Keli oli vielä raskas, mutta pystyin kuitenkin antamaan kaikkeni, kertoo Jarmo Leväinen.

Viestikilpailun kulta tuo Suomen viisihenkisen joukkueen mitalisaldon jo 11:een kuuden henkilökohtaisen hiihtomitalin, kolmen lumikenkäilymitalin ja yhden lumilautailumitalin jälkeen.

Samalla se on kolmas suomalaisten kisoissa voittama maailmanmestaruus Paavo Koskenkorvan 5 kilometrin hiihtokullan ja Jyrki Seitamaan lumilautailun suurpujottelukullan perään.

Elinsiirtourheilun talvilajien MM-kisat jatkuvat torstaina 7.3. – Suomalaiset päättävät urakkansa lumilautailun paripujotteluun ja ampumahiihtoon

Järjestyksessään kahdensissatoissa elinsiirtourheilun talvilajien maailmanmestaruuskilpailuissa, World Transplant Winter World Gamesissa on kilpaillut tällä viikolla noin 247 iältään 10–80-vuotiasta urheilijaa 21 maasta. Lajeina kisoissa on alppilajit, lumilautailu, maastohiihto, ampumahiihto, lumikenkäily ja curling.

Suomesta kisoissa nähtävä viiden hengen joukkue kilpailee hiihdossa, ampumahiihdossa, lumilautailussa ja lumikenkäilyssä. Suomalaisten osalta viimeisenä kisapäivänä torstaina 7.3. ohjelmassa on vielä lumilautailun paripujottelu ja ampumahiihto.

Lumilautailun paripujotteluun torstaina klo 10.00 alkaen osallistuvat jo tiistaina lumilautailun suurpujottelussa MM-kultaa ottanut Jyrki Seitamaa sekä suurpujottelun neloseksi sijoittunut Jarmo Leväinen 50–59-vuotiaiden miesten sarjassa.

Iltapäivän ampumahiihdossa taas palaavat vielä kerran ladulle Paavo Koskenkorva ja Risto Rönkkö 40–49-vuotiaiden miesten sarjassa sekä Anne Tirronen 50–59-vuotiaiden naisten sarjassa.

Koskenkorvan ja Rönkön yhdessä Leväisen kanssa voittaman keskiviikon viestikullan ohella jokaisella Suomen kolmesta torstain ampumahiihtäjästä on viikon varrelta taskussaan jo kaksi henkilökohtaista hiihtomitalia sekä yksi lumikenkäilymitali.


SUOMEN JOUKKUE – WORLD TRANSPLANT WINTER GAMES 2024, 4.–8.3.

  • Paavo Koskenkorva, Vantaa, 40–49-v
  • Risto Rönkkö, Helsinki, 40–49-v
  • Anne Tirronen, Lieksa, 50–59-v
  • Jarmo Leväinen, Vantaa, 50–59-v
  • Jyrki Seitamaa, Keminmaa, 50–59-v

KISAOHJELMA

Ajat Suomen aikaa

Torstai 7.3.

  • Klo 10.00 alkaen lumilautailun paripujottelu 
    • Suomesta mukana Jarmo Leväinen ja Jyrki Seitamaa

  • Klo 15.30 alkaen ampumahiihto 
    • Suomesta mukana Paavo Koskenkorva, Risto Rönkkö ja Anne Tirronen

 

TULOKSIA

Keskiviikko 6.3.

Maastohiihdon viestikilpailu

  1. Suomi (Paavo Koskenkorva, Jarmo Leväinen, Risto Rönkkö), 39:30
  2. Italia (Marco Panizza, Eugene Vikoler, Georg Thurner), 40:49
  3. Itävalta (Renata Hönisch, Christine Pichler, Martin Krimbacher), 45:55


Katso kisojen kaikki tähänastiset tulokset


Suomen mitalit 3/4 kilpailupäivän jälkeen

KULTAA (3)

  • Paavo Koskenkorva, M40–49-v: 5 km hiihto
  • Jyrki Seitamaa, M50–59-v: lumilautailun suurpujottelu
  • Paavo Koskenkorva, Jarmo Leväinen, Risto Rönkkö: maastohiihdon joukkuekilpailu


HOPEAA (4)

  • Paavo Koskenkorva, M40–49-v: 2 km lumikenkäily
  • Risto Rönkkö, M40–49-v: 5 km hiihto
  • Risto Rönkkö, M40–49-v: 1 h hiihto
  • Anne Tirronen, N50–59-v: 2 km lumikenkäily

PRONSSIA (4) 

  • Paavo Koskenkorva, M40–49-v: 1 h hiihto
  • Risto Rönkkö, M40–49-v: 2 km lumikenkäily
  • Anne Tirronen, N50–59-v: 5 km hiihto
  • Anne Tirronen, N50–59-v: 1 h hiihto

 

Bormio 2024:

Suomelle mitalivärisuora hiihdosta elinsiirtourheilun talvilajien MM-kisojen avauspäivänä Bormiossa

Jyrki Seitamaalle lumilautailukultaa, 3 mitalia hiihdosta ja 3 lumikenkäilystä elinsiirtourheilun talvilajien toisena MM-päivänä

 

Lisätietoa:

Petri Räbinä
Joukkueenjohtaja, Suomen Paralympiakomitea
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
+358 50 596 5014