Vastaa kyselyyn kehitysvammaisten henkilöiden liikunnasta ja urheilusta

Kehitysvammaisten ihmisten liikunnan ja urheilun kotimaisena järjestönä toimiva ja kehitysvammaisten urheilijoiden suurimman urheiluliikkeen Special Olympicsin toimintaa Suomessa pyörittävä Paralympiakomitea selvittää toimintakentän nykytilaa kansallisella tasolla. Auta meitä vastauksillasi, jos olet kehitysvammainen liikkuja tai urheilija, tai kehitysvammaisten ihmisten liikunnan ja urheilun parissa toimiva valmentaja, toimihenkilö tai urheiluseuran, -liiton tai vammaisjärjestön edustaja! Vastauksia hyödynnetään painopisteiden valinnassa ja tulevan toiminnan suunnittelussa.

Kehitysvammaisten ihmisten liikuntaa ja urheilua järjestetään Suomessa muun muassa paikallisten urheiluseurojen kaikille avoimessa toiminnassa ja erityisryhmissä, vammaisjärjestöjen ja -yhdistysten liikuntatoiminnassa sekä kansainvälisen Special Olympics -liikkeen Suomen toiminnassa leireillä ja kansallisissa kilpailuissa.

Kansainvälisiä kilpailumahdollisuuksia kehitysvammaisilla henkilöillä on etenkin Special Olympics -kilpailuiden mutta myös SU-DS-järjestön down-urheilijoille suunnattujen kilpailuiden sekä VIRTUS-järjestön kilpailuiden parissa.

Myös paralympialaisissa kehitysvammaiset urheilijat voivat kilpailla tällä hetkellä yleisurheilussa, uinnissa ja pöytätenniksessä.

Kehitysvammaisten ihmisten liikuntaa ja urheilua edistää kotimassa Suomen Paralympiakomitea tiiviissä yhteistyössä lajiliittojen ja vammaisjärjestöjen kanssa. Selvitämme parhaillamme toimintakentän nykytilaa sen kehittämiseksi ja oman strategiatyömme edistämiseksi.

-  Liikkujat ja urheilijat ovat toimintamme keskiössä. Kaiken laadukkaan toiminnan kehittämisen perustana on käsitys nykytilasta ja eri toimijoiden näkemys tulevista tarpeista. Liikkujien, urheilijoiden ja kaikkien toimijoiden näkemys saadaan koottua tällä kyselyllä, tulevien suunnitelmien tueksi, toteaa Special Olympics Finlandin johtoryhmän puheenjohtaja Riikka Pyykkö.

Jos siis olet kehitysvammainen liikkuja tai urheilija tai kehitysvammaisten henkilöiden liikunnan ja urheilun parissa toimiva valmentaja, muu toimihenkilö tai esimerkiksi urheiluseuran, -liiton tai vammaisjärjestön edustaja, vastaa selvityskyselyymme viimeistään 6.5. mennessä.

Vastaa kyselyyn täällä

Kyselyn tavoitteena on tunnistaa kehitysvammaisten ihmisten liikunnan ja urheilun nykytila ja kehityksen kohteet. Kyselyn vastaukset käsitellään vielä kevään 2024 aikana ja niitä hyödynnetään erityisesti Paralympiakomitean järjestämän toiminnan suunnittelussa.

Kyselyyn vastaaminen kestää noin 10–15 minuuttia. Kysymyksiin vastaaminen on vapaaehtoista ja vastaaminen tapahtuu nimettömänä.

Kiitämme lämpimästi avusta, jokainen kyselyn vastaus antaa tärkeää tietoa toiminnan kehittämiseksi.

Lisätietoa:

Riikka Pyykkö
Special Olympics Finland, johtoryhmän puheenjohtaja
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.   

Timo Pelkonen
Special Olympics Finland, kansallinen johtaja
050 596 5015
(Lomalla 2.5.2024 asti)