Suomalaiskeilaajilla onnistunut reissu Pietarin Special Olympics -kisoihin

Neljä suomalaiskeilaajaa osallistui lokakuun lopulla Pietarissa järjestettyihin Special Olympics -keilailukilpailuihin. Mukana olivat vantaalaiset Timo Averjanov ja Tomi Jokinen sekä imatralaiset Tarja Vihanto ja Mika Niemeläinen.

Pietarin Special Olympics -keilailukilpailun osallistujat
Kilpailuihin osallistui 92 urheilijaa, joista suurin osa oli Pietarin ympäristöstä, mutta myös muualta Venäjältä. Suomalaisnelikko menestyi erinomaisesti. Averjanov voitti miesten sarjan kolmen sarjan tuloksella 603, Niemeläinen oli neljäs tuloksella 431 ja Jokinen kahdeksas tuloksella 361. Vihanto oli viides naisten sarjassa tuloksella 360. Suomalaisnelikon hyvän menestyksen kruunasi joukkuekilpailun voitto.

– Nämä olivat Tomi Jokiselle ensimmäiset kisat ulkomailla ja Tarja Vihanto keilasi ensimmäistä kertaa joukkuekilpailussa. Molemmat keilasivat rohkeasti ja loistavasti, sanoi Suomen joukkueenjohtajana toiminut Petr Averjanov.

Averjanov kiitteli VAU:lta sekä Suomen Keilailuliiton puheenjohtajalta Harri Järviseltä saatua tukea joukkueen Pietarin-reissuun. Järvinen järjesti joukkueelle hyvät kiitoslahjat annettavaksi kisajärjestäjille.

– Meidän joukkueella oli tosi hyvä ilmapiiri. Jokainen auttoi toista, kun apua tarvittiin. Myös venäläisten vastaanotto ja vieraanvaraisuus meitä kohtaan oli erinomaista. He järjestivät kahvihetken Special Olympics Pietarin toimistossa ja lahjoittivat meille matkamuistot. Myös yleisön kannustus Suomen joukkueelle oli hyvää, Averjanov kertoi.

Tarja Vihanto, Tomi Jokinen, Timo Averjanov ja Mika NiemeläinenKuva: Tarja Vihanto, Tomi Jokinen, Timo Averjanov ja Mika Niemeläinen.

Special Olympics -keilailukilpailut, Pietari, Venäjä 19.–24.10.2014

Miehet (3 sarjaa)
1) Timo Averjanov Suomi 603
2) Nikolaj Fjodorov Moskova 480
3) Vladimir Jakshilov Nizhnij Novgorod 431*
4) Mika Niemeläinen Suomi 431*

8) Tomi Jokinen Suomi 361
* = Jakshilov sijoittui tasapisteissä edelle, koska hänen tasoluokittelun keskiarvo oli pienempi kuin Niemeläisen.

Naiset (3 sarjaa)
1) Olga Markova Pietari I 468
2) Irina Nuzhnaja Nizhnij Novgorod 360
3) Elvira Nakonechnaja Pietari II 371

5) Tarja Vihanto Suomi 360

Joukkuekilpailu
1) Suomi 664
1) Komin tasavalta 594*
2) Nizhnij Novgorod 588
3) Pietari I 574
* = Joukkuekilpailussa jaettiin kultamitalit myös parhaiten sijoittuneelle venäläisjoukkueelle. Suomi sai kultamitalien lisäksi pokaalin.