Vuoden 2015 seuratukea voi hakea 12.12. saakka

Pyörätuolikoripalloa

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää seuratoiminnan kehittämistukea urheiluseuroille ja yhdistyksille vuodelle 2015. Seuratukea voivat hakea kaikki VAU:n jäsenyhdistykset. Hakuaika on tiivis, 3.11.–12.12.2014, joten on syytä toimia nopeasti.

Tuen myöntämiskriteerit ovat samankaltaiset kuin edellisvuosina, eli lasten ja nuorten liikunta sekä perheliikunta ovat hakemuksissa etusijalla. Eduksi katsotaan aiempaa painokkaammin liikuntatoiminnan monipuolinen sisältö.

Tukea voi hakea yhdelle tai kahdelle vuodelle. Myönnetyt tuet ovat noin 2 000–30 000 euroa. Tuen saaminen edellyttää myös seuran omarahoitusta (vähintään 25 prosenttia).

Vuoden 2014 seuratukihaussa Helsingin Invalidien Yhdistys, Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaiset ja Helsingin ja Uudenmaan MS-yhdistys saivat 26 000 euroa Hattutemppu-hankkeeseen, jossa pyritään yhdistysten jäsenten perheliikunnan lisäämiseen tarjoamalla liikuntamahdollisuuksia ja lajikokeiluja.

Vuoden 2013 haussa Rovaniemen Invalidit sai 4 000 euroa sähköpyörätuolisalibandytoiminnan kehittämiseen. Rovaniemen Invalidien Tarja Hänninen kertoo, että he ovat saaneet harjoitusvuoron pyörimään Lapin Kuntoutuksen tiloissa ja kaksi pelituolia hankittua.

Hakemukset, ohjeet ja lisätiedotOpetus- ja kulttuuriministeriön sivut

Lisätiedot hakemisesta: VAU, Teemu Lakkasuo, puh. 040 565 1001, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Apua hakemuksen tekoon voi pyytää myös oman alueen liikunnan aluejärjestöltä.