Soveltavan alppihiihdon Catani-stipendi Markku Poikelalle  

Markku Poikela

Vammaisten henkilöiden hiihdonopettajaksi kouluttautumiseen tarkoitettu Catani-stipendi jaettiin loka-marraskuun vaihteessa SkiExpo-messuilla Helsingissä. Tuhannen euron arvoisen stipendin sai helsinkiläinen Markku Poikela, joka osallistuu Suomen Hiihdonopettajat ry:n (SHORY) järjestämälle hiihdonopettajakurssille kaudella 2014–2015.

Poikelalla on selkäydinvamma. Hän harrasti aktiivisesti lumilautailua ennen vammautumistaan vuonna 2006. Vammautumisen jälkeen hän on harrastanut kelkkalaskettelua viisi vuotta.

– Hiihdonohjaajakurssia voisin hyödyntää soveltavan alppihiihdon opettamisessa ja edesauttaa näin uusia kelkkalaskettelijoita löytämään lajin ja opettaa heitä mm. soveltavan alppihiihdon leireillä ja tapahtumissa, Poikela kirjoitti stipendihakemuksessaan.

Guy Catani – jonka mukaan stipendi on nimetty – toimi pitkään Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtajana. Hän on tehnyt pitkään työtä soveltavan alppihiihdon hyväksi ja stipendijärjestelmän avulla tekee sitä yhä eläkkeelle jäämisensä jälkeenkin.

Catani-stipendi on seuraavan kerran haettavissa syksyllä 2015. Stipendin avulla voi kattaa osallistumismaksun ja muut aiheutuvat kulut SHORY:n hiihdonohjaajakurssille osallistumisesta.