Neljännesvuosisata ainutlaatuista Junior Games -tunnelmaa

Paras kannustus -palkinnon voitti Ruskeasuon koulu Helsingistä

Junior Games -kisat juhlivat vuonna 2014 25-vuotiasta taivaltaan. Vuonna 1989 silloinen Suomen Invalidien Urheiluliitto järjesti ensimmäiset SIU:n Nuorisokisat, ja siitä on edetty pisteeseen, jossa Jyväskylän Hipposhalliin kokoontuu joka marraskuussa noin 350 vammaista tai erityistä tukea tarvitsevaa lasta ja nuorta.

Suurin osa osallistujista on erityiskoulujen oppilaita. Esimerkiksi helsinkiläisen Ruskeasuon koulun, kuopiolaisen Mäntykankaan koulun ja jyväskyläläisen Onerva Mäen koulun oppilaat ovat vakiokasvoja Junior Games -kisoissa.

Jonkin verran on myös pienempiä erityiskouluja, erityisluokkia sekä normaaliopetukseen integroituja oppilaita. Helsinkiläinen Marjatta-koulu, joka osallistui kisoihin 11 oppilaan joukkueella, oli yksi tämän syksyn ensikertalaisista.

Marjatta-koulu

– Hyvät kisat ovat olleet, haluan ilman muuta tulla ensi vuonna uudestaan, totesi 11-vuotias Maija Roiha Marjatta-koulusta.

– Turbokeihäänheitto oli paras laji. Heittäminen on kivaa. Pituushyppy oli vaikeinta, jatkaa Roiha, joka pelaa vapaa-aikanaan koripalloa helsinkiläisessä Sykissä.

Marjatta-koulu on Helsingin Pohjois-Haagassa sijaitseva 83 oppilaan hoitopedagoginen yksityinen erityiskoulu, jossa opetus pohjautuu Steiner-ideologiaan. Koulun rehtorin Pirjo Kostiaisen mukaan ensikosketus Junior Games -tunnelmaan oli erittäin positiivinen, joten kisat saivat kenties uuden vakio-osallistujan.

Junior Games -kisojen nuorin osallistuja

Sokkopingistä

Sukkulaviesti

Kuulantyöntöä