Special Olympics -koripalloviikko 29.11.–7.12. – Kehitysvammaisten koripallo valokeilassa

Special Olympics -koripalloilijat Joel Hyvönen ja Heikki Pääkkönen

Kansainvälistä kehitysvammaisten Special Olympics -koripalloviikkoa vietetään 29.11.–7.12.2014. Special Olympics -koripallo on ollut kovassa nosteessa viime vuodet Suomessa, ja se näkyy myös koripalloviikon tapahtumien määrässä.

Yhteensä viiden miesten Korisliigan, miesten ykkösdivisioonan ja naisten ykkösdivisioonan ottelun puoliajalla pelataan Unified-koripallon näytösottelu. Unified-koripallossa kehitysvammaiset urheilijat ja vammattomat partneripelaajat pelaavat rinta rinnan samoissa joukkueissa.

Lisäksi lauantaina 29. marraskuuta pelataan Helsingissä, Pasilan urheilutalolla Unified-koripallon ystävyysottelu, jonne on vapaa pääsy.

Koripalloliiton alaista Unified-koripallosarjaa pelataan tänä vuonna viidellä paikkakunnalla: Espoossa (Honka), Helsingissä (HNMKY ja Sykki), Lahdessa (SBG), Nokialla (BC Nokia) ja Vantaalla (PuHu). Lisäksi Unified-koripallotoimintaa on tällä hetkellä myös Kotkassa, Lappeenrannassa, Turussa ja Äänekoskella.

– Suomen Koripalloliitto on ottanut hienosti Special Olympics -koripallon siipiensä suojaan ja vie lajia eteenpäin, kiittelee Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n toiminnanjohtaja Riikka Juntunen.

– Special Olympics -koripallon mukaan ottaminen on sujunut helposti ja se on tuonut paljon lisäarvoa liittomme toimintaan ja koko suomalaiseen koripalloon, sanoo Koripalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Walldén.

Suomen Unified-koripallojoukkue teki ensiesiintymisensä kansainvälisillä kentillä syyskuussa Belgiassa järjestetyissä Special Olympics Euroopan Kesäkisoissa. Kesällä 2015 on edessä vielä astetta isommat karkelot, kun Suomen joukkue osallistuu Los Angelesissa järjestettäviin Special Olympics Kesämaailmankisoihin. Kyseessä on vuoden 2015 suurin urheilutapahtuma maailmassa.


Special Olympics -koripalloviikon tapahtumat Suomessa

29.11. klo 15.00 Pasilan urheilutalo, Helsinki: Unified-koripallon ystävyysottelu, jossa voimansa yhdistävät PuHu:n ja Hongan Special Olympics -urheilijat ja Hedelmäkorin pelaajat. Vapaa pääsy.

30.11. klo 15.00 Martinlaakson koulu, Vantaa: Unified-koripallon näytösottelu miesten 1-divisioona B:n ottelun PuHu-Ura Basket puoliajalla

3.12. klo 18.30 Tapiolan urheiluhalli, Espoo: Unified-koripallon näytösottelu miesten Korisliigan ottelun Honka-Kauhajoen Karhu puoliajalla

5.12. klo 18.30 Steveco Areena, Kotka: Unified-koripallon näytösottelu miesten Korisliigan ottelun KTP Basket-Lapuan Korikobrat puoliajalla

7.12. klo 15.00 Martinlaakson koulu, Vantaa: Unified-koripallon näytösottelu naisten 1-divisioonaottelun Puhuttaret-Helmi Capitals puoliajalla

7.12. klo 17.00 Nokian palloiluhalli, Nokia: Unified-koripallon näytösottelu miesten 1-divisioona A:n ottelun BC Nokia-FoKoPo puoliajalla


Lisätiedot: Special Olympics Unified-koripallon sarjavastaava Milla Haglund, puh. 045 238 4600, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lue lisää Special Olympics -toiminnastawww.specialolympics.fi