Riikka Juntusesta Euroopan Special Olympics -johtajaneuvoston puheenjohtaja

Riikka Juntunen

VAU:n toiminnanjohtaja Riikka Juntunen valittiin marraskuussa Maltalla Special Olympics Europe/Eurasian johtajaneuvoston (Leadership Council) puheenjohtajaksi seuraavaksi nelivuotiskaudeksi.

Kahdeksanhenkinen johtajaneuvosto on eurooppalaisen Special Olympics -toiminnan korkein päättävä elin, joka päättää mm. tulevien Special Olympics Euroopan kisojen järjestäjästä. Juntunen toimi edellisen kauden neuvoston rivijäsenenä.

– Special Olympics -toimintaan on tulossa maailmanlaajuisesti isoja muutoksia, ja aloimme jo valmistella vuosien 2016–2020 strategiaa, Juntunen kertoo.

– Special Olympics -järjestön perustajan Eunice Kennedy Shriverin perintöä kunnioittaen Unified-toiminnan roolia nostetaan entistä vahvemmin esiin. Meillä Pohjoismaissa Special Olympics -järjestöt toimivat liikunnan järjestökentän sisällä, joten meidän vahvuutemme on yhteistyö lajiliittojen ja seurojen kanssa. Tätä mallia haluamme viedä eteenpäin muuallekin Eurooppaan, hän jatkaa.

Special Olympics -toiminta ei ole pelkkää urheilua, vaan myös tietoisuuden lisäämistä. Toinen tulevien vuosien painopistealueista onkin Government Awareness Program, eli pyrkimys vaikuttaa päätöksentekijöihin urheilun keinoin.

– Urheilu voi toimia välineenä sen osoittamiseen, että kehitysvammaiset henkilöt ovat osa elinvoimaista yhteiskuntaamme.

Lue lisää Special Olympics -toiminnasta: www.specialolympics.fi