Los Angeles alkaa olla valmis vuoden suurimpaan urheilutapahtumaan

LA2015-logo

Tasan puolen vuoden päästä vuoden 2015 suurin urheilutapahtuma maailmassa, Special Olympics Kesämaailmankisat ovat jo täydessä vauhdissa Yhdysvaltain Los Angelesissa. Kisoihin osallistuu noin 7000 urheilijaa 177 maasta ja he kilpailevat 25 lajissa.

Suomen Special Olympics -joukkueen johtaja Hannele Pöysti vieraili kisakaupungissa tammikuun viimeisenä viikonloppuna, jolloin Los Angelesissa järjestettiin joukkueenjohtajien seminaari.

– Kisajärjestelyt ovat osaavissa käsissä ja järjestelyt ovat aikataulussa. Urheilijat majoitetaan kahden yliopiston (UCLA ja USC) kampuksille ja osa kilpailupaikoista sijaitsee kampuksien alueella. Tämä helpottaa urheilijoiden keskittymistä, koska siirtymisiin ei kulu aikaa. Kesällä haasteena on tottua kilpailemaan erittäin lämpimissä olosuhteissa, Pöysti kertoi.

Special Olympics Kesämaailmankisat järjestetään 25.7.–2.8. Ennen kisatapahtumien alkua Suomen joukkue osallistuu isäntäkaupunkivierailulle. Suomen joukkueeseen kuuluu 93 urheilijaa, jotka kilpailevat 13 lajissa.

Suomen joukkue Special Olympics Kesämaailmankisoihin

Kisojen kotisivutwww.la2015.org