Special Olympics -karnevaalit Kisakalliossa 8.–9.5.

Special Olympics -sanapari kuulostaa monen korvaan pelkältä kilpaurheilulta. Special Olympics -toiminta käsittää kuitenkin kaiken kehitysvammaisten urheilun ja liikunnan, matalankynnyksen harrastamisesta huippuunsa treenattuihin urheilusuorituksiin.

Special Olympics -karnevaalit, jotka järjestetään 8.–9. toukokuuta 2015 Lohjalla, Kisakallion Urheiluopistolla, ovat mainio näyteikkuna Special Olympics -toiminnan laajaan kirjoon.

Kisakallion ja VAU:n järjestämissä Special Olympics -karnevaaleissa pääsee kokeilemaan lukuisia urheilulajeja, kuten koripalloa, salibandya, frisbeegolfia, bocciaa, petankkia, tennistä, sulkapalloa, curlingia, kirkkovenesoutua ja melontaa. Kokemusta lajeista ei tarvitse ennakkoon olla. On vain hienoa, jos joku löytää karnevaaleilta uuden harrastuksen.

Karnevaaleilla pääsee aistimaan myös aitoa Special Olympics -kisatunnelmaa, sillä tapahtumassa järjestetään juoksukilpailut Special Olympics -säännöillä. Se tarkoittaa sitä, että jokainen osallistuja juoksee ensin ajan luokittelukilpailuissa, ja juostujen aikojen perusteella juoksijat jaetaan loppukilpailudivisiooniin, joissa kaikissa on jaossa mitalit.

Tasoluokittelun ansiosta kaikilla osallistujilla on mahdollisuudet voittaa oikea Special Olympics -mitali.

Special Olympics -karnevaaleilla voi osallistua myös tasapainoa ja motorisia taitoja kehittävälle radalle.

Special Olympics -karnevaalit ovat käynnissä perjantaina 8.5. ja lauantaina 9.5. klo 11.00–15.00. Paikan päälle voi saapua kumpana päivänä tahansa tai vaikka molempina. Karnevaaleille voivat ilmoittautua niin ryhmät kuin yksittäiset henkilöt.

Osallistumismaksu: päivähinta 20 euroa/hlö, sisältää lounaan. Hinta majoittumisen kanssa (1 yö) 95 euroa/hlö, sisältää täysihoidon.

Ilmoittautumiset 30.4. mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Lisätiedot: Kisakallion Urheiluopisto, Virpi Palmén, puh. 040 455 2852, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Special Olympics -valmennusleiri karnevaalien yhteydessä

Special Olympics -karnevaalien yhteydessä järjestetään Special Olympics -salibandyn ja melonnan avoin lajivalmennusleiri Kisakalliossa 8.–9. toukokuuta 2015. Lisäksi samassa yhteydessä järjestetään yleinen avoin valmennusleiri, johon voi tulla eri lajien urheilijoita.

Yleinen valmennusleiri sopii kaikkien Special Olympics -lajien urheilijoille tukileiriksi oman lajiharjoittelun oheen. Leiri sisältää ravinto- ja valmennustietoutta sekä käytännön harjoittelumalleja.

Leirin hinta 90 euroa/hlö, sisältää täysihoidon, ohjauksen ja leirivakuutuksen.

Ilmoittautumiset 15.4. mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Lisätiedot: VAU, Special Olympics -lajikoordinaattori Elina Ahtiainen, puh. 045 139 7373, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.