Vantaan kaupunginjohtaja Nenosesta elinsiirron saaneiden EM-kilpailujen suojelija

Kaupunginjohtaja Kari Nenonen on lupautunut kesällä 2016 Vantaalla järjestettävien elinsiirron saaneiden ja dialyysissa olevien EM-kilpailujen suojelijaksi ja kunniapuheenjohtajaksi.

– Vantaan kaupungille on kunnia toimia kilpailujen isäntäkaupunkina ja samalla tuoda elinsiirtotietoutta tutuksi myös suurelle yleisölle. Toivotamme urheilijat ja heidän tukijoukkonsa lämpimästi tervetulleiksi Vantaalle kesällä 2016, toteaa kaupunginjohtaja Nenonen.

European Transplant Sport Championships 2016 Vantaa järjestetään 10.–17. heinäkuuta 2016. Kyseessä ovat monilajikilpailut, joiden kilpailupaikat keskittyvät Myyrmäen ja Tikkurilan urheilupuistojen liikuntatiloihin. Kilpailulajeina ovat yleisurheilu, maastojuoksu, uinti, pyöräily, golf, sulkapallo, keilailu, tennis, pöytätennis, petanque, darts, salibandy ja lentopallo.

– Vantaa pystyy tarjoamaan kilpailuille suorituspaikkojen ja muiden palveluiden osalta pääkaupunkiseudun parhaimmat olosuhteet, kiittelee kilpailujen pääsihteeri Teemu Lakkasuo.

European Transplant Sport Championships 2016 Vantaa tulee olemaan suurin Suomessa koskaan järjestetty vammaisurheilutapahtuma. Kilpailuihin odotetaan noin tuhatta osanottajaa ympäri Eurooppaa. Kilpailujen yhteydessä järjestetään elinsiirtosymposio ja elinsiirron saaneiden lasten ja nuorten leiri.

Ensimmäistä kertaa elinsiirtourheilun historiassa kaksi eurooppalaista elinsiirtourheilujärjestöä, European Heart and Lung Transplant Federation ja European Transplant and Dialysis Sport Federation, järjestävät kilpailunsa samanaikaisesti samassa paikassa.