Pohjoismainen soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun seminaari ensi kertaa Suomessa

Rita van Driel

Suomi isännöi ensimmäistä kertaa Soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun pohjoismaista seminaaria, joka järjestetään kahden vuoden välein eri Pohjoismaissa. Tämän vuoden seminaari järjestetään 19.–21. elokuuta 2015 Nastolan Liikuntakeskus Pajulahdessa.

Kolmipäiväisen seminaarin avauspäivän, keskiviikon 19.8. teemana on Kuntoutujasta liikunnan harrastajaksi. Pääluennoitsijat ovat liikunnanohjaajat Harri Ahtee ja Markku Poikela.

Torstaina 20.8. pääteemana ovat katsaukset soveltavaan liikuntaan eri Pohjoismaissa. Lisäksi Kansainvälisen Paralympiakomitean IPC:n hallituksen jäsen, hollantilainen Rita van Driel (kuvassa) luennoi aiheesta Liikunnan harrastajasta vammaishuippu-urheilijaksi.

Torstaina seminaarin ohjelmassa on myös mielenkiintoinen Special Olympics – More than Sport -miniseminaari, jonka pääluennoitsijana on Euroopan Special Olympics -järjestön Sports Director Mariusz Damentko Puolasta. Miniseminaarin aiheina ovat mm. kehitysvammainen urheilija urheiluseurassa, kehitysvammaisen urheilijan fyysinen harjoittelu ja Unified-urheilu. 

Perjantain 21.8. pääteemana on Olosuhteet kuntoon – Liikuntapaikkojen esteettömyys. Pääluennoitsijana on arkkitehti Niina Kilpelä Kynnys ry:stä.

Seminaarin ohjelmaan kuuluu luentoja ja käytännön työpajoja. Seminaarin yhteydessä järjestetään iltatilaisuus Lahden Sibeliustalossa torstaina 20.8.

Ilmoittautumiset 30.7. mennessä ja koko ohjelma: www.pajulahti.com (–> Nordic Conference 2015)

Lisätiedot: Virpi Remahl, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 044 7755 350