Los Angelesin Special Olympics -kisat päätökseen – Sisujengi palaa Suomeen tiistaina

Saga Hänninen

Kehitysvammaisten Special Olympics -kesämaailmankisat laitettiin pakettiin sunnuntaina Los Angelesissa. Memorial Coliseumissa järjestetyissä päättäjäisissä esiintyivät mm. Call Me Maybe -hitistään tunnettu Carly Rae Jepsen ja rock-bändi O.A.R.

Suomea urheilijoiden marssissa edustivat melontavalmentaja Hilkka Leskinen-Nikander ja kaksi kultamitalia kisoissa voittanut kokkolalaismeloja Jarmo Patana.

Päättäjäisissä esittäytyi myös seuraavien Special Olympics -talvimaailmankisojen isäntämaa Itävalta. Kisat järjestetään Itävallan Grazissa, Schladminigissa, Ramsaussa ja Styriassa 14.–25. maaliskuuta 2017. Sen sijaan vuonna 2019 järjestettävien seuraavien Special Olympics -kesämaailmankisojen isäntää ei vielä julkistettu.

Suomen 92 urheilijan Special Olympics -joukkue – lempinimeltään Sisujengi – saavutti Los Angelesin kisoista 49 mitalia: 14 kultaa, 16 hopeaa ja 19 pronssia. Sisujengi palaa Suomeen tiistai-iltana. Ensimmäinen puolikas saapuu Helsinki-Vantaan lentokentälle klo 23.30 ja toinen puolikas klo 23.55.

– Kisat ovat sujuneet kokonaisuudessaan Suomen joukkueen osalta erinomaisesti. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä niin Suomen joukkueen menestykseen kuin kisojen saamaan huomioon koti-Suomessa. Se on ollut selvästi suurempaa kuin koskaan ennen, Sisujengin joukkueenjohtaja Hannele Pöysti sanoi.

Lataa kuvia Special Olympics -kisoista kuvapankista: http://vammaisurheilu.kuvat.fi/kuvat/specialolympics (salasana: VAUlajit)

Suomen joukkuewww.vammaisurheilu.fi/special-olympics/los-angeles-2015

Seuraa Sisujengiä Facebookissawww.facebook.com/SpecialOlympicsFinland