Antonioksen viides sija toi toisen jousiammunnan paralympiapaikan Suomeen

Jean-Pierre Antonios, kuva: Leena Kummu

Jean-Pierre Antonios sijoittui miesten W1-luokassa viidenneksi Saksan Donaueschingenissä käynnissä olevissa vammaisjousiammunnan MM-kilpailuissa. Antonios voitti helteisessä säässä kaksi pudotuskierrosta, mutta puolivälierässä Tšekin David Drahoninsky oli selvästi parempi ja vei ottelun 134–144. Hän eteni lopulta finaaliin, joka ammutaan sunnuntaina.

Antonios oli tyytyväinen paralympiapaikan saavuttamisesta ja tasaisista sarjoista, mutta kympit jäivät puuttumaan viimeiseltä pudotuskierrokselta.

– Tämä oli ysin päivä. Kympit jäivät aamun harjoituksiin. Puristin aavistuksen liikaa, olisi pitänyt vähän hellittää. Viides sija kuitenkin tyydyttää, ja on upeaa, että se riitti paralympiapaikan saavuttamiseen, Antonios kertoo.

Suomalaisten MM-kilpailut ovat tältä osaa ohi. Joukkueenjohtaja Jari Pirttimaa on tyytyväinen joukkueen tulokseen ja uskoo sen antavan lisäpotkua seuraavaan kauteen.

– Miehet ampuivat tasaisesti omalla tasollaan, viimeinen venyminen jäi kuitenkin puuttumaan. Nämä kilpailut osoittavat, että taso maailmalla on noussut. Kaikissa luokissa 10 parasta on sillä tasolla, että kuka tahansa taistelee mitaleista. Lisäksi kärkisijoille on noussut ihan uusia nuoria nimiä. Tämä on hienoa lajin kannalta. Saavutimme kaksi maapaikkaa paralympialaisiin, joten päätavoite on saavutettu, Pirttimaa kiteytti.

Lähde: SJAL:n tiedotus

VAMMAISJOUSIAMMUNNAN MM-KILPAILUT, DONAUESCHINGEN, SAKSA 23.–30.8.2015 

Miehet, W1-luokka

  • 1/16-kierrosta Jean-Pierre Antonios Suomi–Charles Lear USA 136–112
  • 1/8-kierrosta: Antonios–Dongsub Koo Etelä-Korea 138–134
  • 1/4-kierrosta: Antonios–David Drahoninsky Tšekki 134–144